Avioane, bloggeri şi destinaţii de vis

Cine nu a fost copil? Cine nu cânta, când vedea un avion brăzdând cerul, „Avion cu motor, ia-mă şi pe mine-n zbor”? Cine nu a visat, măcar odată în viaţă, să fie deasupra norilor şi să vadă soarele mult mai de-aproape? Acum vom vorbi despre avioane cu bloggeri ieseni.

avioane cu bloggeri ieseni

 

Fiind copil, recunosc, îmi plăcea să îmi arunc ochii pe cer, să văd avioane cu reacţie lăsând în urmă dâre ce colorau cerul. Am fost şi încă sunt fascinat de tot ceea ce ţine de avioane, zboruri şi curajul piloţilor de a pilota cu sânge rece. Poate şi pentru că, recunosc, personal, nu am găsit deocamdată curajul de a mă urca în avioane şi a zbura din punctul A, în punctul B.

Luni, am aflat cu surprindere că în Iaşi sunt mulţi tineri, bloggeri, pasionaţi de aeroporturi, avioane şi destinaţii de vis. Tot luni, am aflat că noua Kooperativa 2.0 Iaşi se măreşte pe zi ce trece şi că tot timpul va exista un suflu nou, în blogăreala ieşeană. Ne-am strâns cu toţii, la chemarea Andreei, cu dorinţa de a afla mai multe informaţii despre Aeroportul ieşean. Şi asta nu pentru că nu am fi aflat din diverse surse informaţii despre ce se întâmplă acolo, ci pentru că informaţiile de la sursă ajung în stare pură.

Recunosc, am aflat multe informaţii pe care nu le ştiam. De exemplu, am aflat că, atunci când doresc şi românii pot face lucruri de calitate, în timp record. Se poate vorbi despre un record ieşean, atâta timp cât s-a reuşit amenajarea noii piste în termen de 5 zile. Cu alte cuvinte, şi ieşenii pot fi chinezi :).  Sau, cu alte cuvinte, aşa trebuie făcută treaba la un nivel profesionist. Dacă nu mă credeţi, găsiţi aici un link de prezentare a lucrărilor.

Aeroportul Iaşi, din punctul meu de vedere, trebuie considerat un punct strategic al Iaşului. Este poarta de intrare a oamenilor de afaceri străini în oraşul nostru. Cu toţii ne dorim un Iaşi prosper, cu un mediu de afaceri sănătos. Pe lângă oamenii de afaceri locali, Iaşul are nevoie şi de oamenii de afaceri din afara ţării şi nu numai. De asemenea, prin legăturile realizate cu alte oraşe din Europa, Aeroportul Iaşi oferă posibilitatea turiştilor să ajungă în destinaţiile dorite, mult mai repede.

Fie că discutăm despre Londra, Paris, Munchen, Barcelona, Viena, Koln, Istanbul, Milano, Tel Aviv, Veneţia, Torino, Bologna, Roma, Catania, Larnaca, fie că discutăm despre destinaţii ca Bucureşti, Timişoara sau Cluj, ieşenii au mai multe posibilităţi de a călători. În interes de afaceri, sau în interes turistic.

Întreaga echipă de la Aeroportul Iaşi trebuie felicitată pentru ceea ce au făcut acolo. La întâlnirile de profil, Aeroportul Iaşi a fost dat ca şi studiu de caz, în ceea ce priveşte cea mai rapidă dezvoltare a unui aeroport european. Atunci când ai un tranzit de aproximativ 1.000.000 de pasageri pe an, nu poţi să nu admiţi că lucrurile se mişcă într-o direcţie bună.

Puţină lume ştie ce înseamnă toate aceste destinaţii prezente pe Aeroportul Iaşi. Sunt zeci, sute de ore de muncă a întregii echipe de acolo. Întâlniri nenumărate cu operatorii aerieni, cu reprezentaţii aeroporturilor europene. Şi toate aceste lucruri făcute în linişte, fără prea mult tam-tam. Eu personal am fost impresionat de întregul profesionalism al celor de acolo.

www.paulpadurariu.ro © 2016 Paul Padurariu

Acum să revin un pic la periplul Kooperativa 2.0 Iaşi prin culoarele Aeroportului (Terminalul 3) şi pe pistele de aterizare. După aprobări primite din partea firmei de securitate, am pornit într-un mic tur al aeroportului. Ceea ce mi s-a părut funny, a fost momentul controlului corporal înainte de îmbarcare. A trebuit să trecem prin întregul proces de verificare. Inclusiv descălţat, scos cureaua de la pantaloni, etc. Pentru că oamenii de securitate nu ne-au tratat preferenţial. Chiar dacă eram bloggeri ieşeni, securitatea Aeroportului este cu mult mai importantă, mai ales dacă ţinem cont şi de ce se întâmplă în lume în ultima perioadă.

12804723_1169195419778649_6920776009790273060_n

După controlul aferent, am ajuns pe pistă şi au început selfie-urile de rigoare :). Spre disperarea oamenilor care îşi făceau treaba acolo. Dar, pentru unii dintre noi, era prima dată când ajungeam aşa de aproape de un avion. Şi primul gând care mi-a venit în minte a fost acea anecdotă: „un om de la ţară ajunge la grădina zoologică, lângă o girafă. Se tot uită şi din stânga şi din dreapta şi la urmă zice: aşa ceva nu există”.

Toată suflarea bloggerilor a concluzionat că trebuie să mai repetăm isprava şi într-una din zilele în care există un trafic aerian intens, pentru a simţi cu adevărat din fiorii pe care ţi-i dă zgomotul făcut de aeronavele care aterizează, sau îşi iau zborul de pe pistele Aeroportului Iaşi.

Până atunci, felicitări pentru întreaga echipă de la Aeroportul Iaşi pentru ceea ce a realizat acolo. Oamenii chiar ştiu ce fac. Şi au promis că, în scurt timp, vor veni cu surprize plăcute pentru întreaga comunitate ieşeană. Şi pentru dezvoltarea mediului de business ieşean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.