Fugi omule! Fugi!

Fugi omule!Fugi!

Fugi omule! Fugi! Este singura cale de a scăpa din lumea asta nebună! Nu este un îndemn la a abandonare, nici măcar la cure de slăbire prin mișcare. Dar când vezi tot ce se întâmplă, îți vine să deschizi fereastra casei tale și să strigi cât poți de tare: Fugi omule! Fugi! E un sentiment pe care îl poți trăi destul de des în ziua de astăzi!

Dacă te uiți în stânga, dacă te uiți în dreapta, parcă toate au luat-o razna. Oamenii sunt parcă din ce în ce mai debusolați, natura a luat-o aiurea, bolile parcă fac din ce în ce mai multe victime. E un peisaj pesimist care nu prea îți oferă multe perspective optimiste asupra viitorului! Și cu toate astea mai sunt șanse.

Oameni buni

Oamenii buni există și sunt mulți, dar se protejează în proximitatea familiilor lor! Anul acesta mi-aș dori să fie anul în care oamenii buni să facă un pas în față. Doar așa lucrurile se vor schimba în bine. Și aici mă refer la oamenii buni cu adevărat și nu cei ce bravează o bunătate de fațadă. Bunătatea nu trebuie clamată, ea se simte! Când veți vedea oameni care se lasă pe ei pentru ceilalți, fiți atenți la ei și la acțiunile lor. Și eventual sprijiniți-i așa după cum puteți.

Fugi omule! Fugi! Nu trebuie să mai avem sentimentul acesta de a lăsa totul baltă și de a ne retrage fiecare în carapacea noastră. Altfel oamenii fără un fond foarte consistent vor fi din nou în față. Citisem la un moment dat că în unele societăți eliteste este mai ușor să pui în funcții de conducere oameni leneși și inteligenți. Pentru că ei vor căuta tot timpul calea cea mai ușoară în a atinge obiectivele. Chiar dacă nu este calea morală.

Vrem cu toți să evoluăm și să fie din ce în ce mai bine pentru noi și pentru copiii noștri! Dar, atunci când trebuie să acționăm căutăm mereu scuze și variante de refugiu. Vrem să fie lumea corectă, dar atunci când ni se încearcă corectitudinea rămânem repetenți. Nouă să ne fie bine și asta este tot ceea ce este important. Dacă vreți corectitudinea noastră se oprește în momentul în care începem să pierdem din beneficii.

Vrei să schimbi ceva? Fii corect!

Vrei să schimbi ceva? Fii corect! Cu fiecare om pe care îl întâlniți, indiferent de cât de mic este el față de voi. Dacă ai oameni angajați plătește-i la adevărata lor valoare și nu la cât îți este ușor ție! Dacă ai oameni la treabă nu încerca să le ”tragi țeapa” punându-i să îți facă mai mult decât ceea ce ați discutat. Dacă promiți ceva, ține-te de promisiune, oricât de greu îți va fi. Fă ceea ce trebuie să faci și ceea ce este corect! Și așa vei schimba lucrurile – pentru că oamenii îți vor lua modelul.

Nu căuta să fii celebru cu orice preț! Singura modalitate acceptată de a fi celebru o reprezintă bunătatea! Fii celebru prin a fi corect, prin a fi uman cu toți ceilalți, prin a face lucrurile să se întâmple cu adevărat! Poate părea utopic dar sunt oameni în Iași care fac lucrurile astea – schimbă societatea pas cu pas – făcând ceva bun și corect! Caută-i și urmează-le exemplu, chiar dacă nu îți va cădea bine.

Hai să lăsăm tresele deoparte! Hai să nu mai fim așa de exclusiviști în relațiile noastre cu oamenii! Hai să nu mai credem despre dreptatea noastră că este cea mai cea! Hai să nu mai avem senzația că suntem buricul pământului și că nimeni nu ne poate atinge! Și în cele din urmă – hai ca atunci când nu ne place ceva la un om să avem curajul să îi spunem cu diplomație – s-ar putea să fim surprinși de cum se va schimba omul respectiv în bine!

Fugi omule! Fugi! Poate e momentul ca sentimentul acesta de lehamite să rămână în urmă! Poate e momentul să ne suflecăm la mâneci, să ne descheiem nasturii de la cămieșă și să punem osul la treabă. La a schimba lumea asta. De a fi corecți, umani, buni, profesioniști, OAMENI!

Haideți ca 2020 să fie anul OAMENILOR!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.