Let’s do it Romania face școala verde

Întotdeauna mi-au plăcut proiectele interesante, proiectele altfel. Mai sunt oameni care scot ce este mai bun din copii noștri – pot fi educați și altfel decât cu televizorul și cu modelele superficiale ce sunt promovate pe micile ecrane. Până anul acesta auzisem de cei de la Letțs Do It Romania, dar sincer să vă spun admiram din umbră. fără să mă implic foarte mult. Asta până anul acesta când am primit propunerea să scriu despre proiectul Scoala Verde, nu mă implicasem activ în acest proiect.

Scoala verde

Pentru că autoritățile române nu reușesc să ofere posibilitatea elevilor să studieze în clădiri renovate, organizatorii s-au gândit că este de datoria lor să ofere șansa copiilor, ca prin muncă să își ofere bucuria de a învăța în clădiri renovate. ”Școala mea Verde” se adresează tuturor unităților de învățământ a căror clădire necesită o intervenție importantă pentru consolidarea clădirii. Proiectul se desfășoară sub forma unei întreceri între școli. Desemnarea câștigătorilor se face în funcție de clasamentul școlilor și al partenerilor școlii. Iar ceea ce mi s-a părut foarte interesant este faptul că, pentru etapa de reabilitare, va exista un proiect de teambuilding corporate pentru angajații de companii.

Anul acesta, proiectul se află în anul al doilea de proiect, etapă în care au fost înscrise școlile participante la prima ediție, școlile câștigătoare ale primei ediții și școli înscrise pentru prima dată în acest proiect. Anul acesta au fost implicate în proiect 150 școli noi, 60 de școli participante la prima ediție, 40.000 de copii la nivel național și 15.000 de adulți. S-a reușit colectarea selectivă a 250 tone de deșeu, ceea ce mi se pare o imensaitate la nivelul de civilizație al României. Nu ne gândim nici o clipă la urmașii noștri și la ce lăsăm în urmă. Trebuie să vină copii și să ne dea o lecție în ceea ce privește responsabilitatea socială.

Sunt și două școli din Iași care au fost declarate câștigătoare și nu, nu sunt din orașul Iași. Sunt din județ. Este vorba despre Școala Gimnazială Blăgești care a reușit să strângă 3011 kg de deșeuri și despre Școala Gimnazială Maxut, care a reușit să strângă 1000 de kg de deșeuri. Din ce văd eu se poate să se strângă rândurile și să ne oferim o șansă.

În perioada 15-30 noiembrie se definesc acțiunile pentru cele 2 școli câștigătoare din Iași pentru perioada decembrie-iunie, iar în perioada 1 decembrie – 30 iunie vor avea loc activități în cele 2 școli câștigătoare și în comunitățile acestora.

Proiectul va fi prezentat miercuri 20.11.2013. Voi reveni cu ora exactă și locul de desfășurare al conferinței de presă, poate există doritori să vadă că prin responsabilizare putem să oferim o șansă copiilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.