Creatorii de oameni

Creatorii de oameni
Sursă foto: discover.turistiintransilvania.com

Creatorii de OAMENI sunt toți cei din a căror mâini ies oameni. Și aici nu mă refer doar la părinți, ci la toți oamenii care ne modelează de-a lungul vieții noastre. Fiecare om care a avut o influență pozitivă asupra noastră se poate înscrie în categoria ”creatorii de oameni”. Pentru că, vedeți voi, fiecare calitate dobândită ca urmare a influențării de către un om mai bun ca noi, ne definește în ziua de astăzi.

Ne plângem că sunt din ce în ce mai puțini oameni cu O mare. Dar cred că de fapt noi ducem o lipsă acută de creatorii de oameni. Oare câți dintre noi am reușit să creăm un om cu adevărat, un om care să spună că datorită modelării pe care i-am aplicat-o astăzi este mai bun? E greu să creezi un om nou mai bun – mai ales că oamenii sunt reticenți la a ieși din zona de confort.

Creatorii de oameni sunt alți oameni care efectiv pot schimba viața celor care sunt în degringoladă. Sunt acei oameni care în tăcere oferă suportul de care are nevoie cineva căzut. Sunt acei oameni care ne modelează copiii de la grădiniță și până la facultate. Dacă vreți sunt oamenii care schimbă în bine o mică bucățică din noi sau din sufletul nostru.

Creatorii de oameni încă există

Creatorii de oameni încă există! Sunt tăcuți, nu ies în evidență, dar atunci când trebuie să își pună amprenta pe dezvoltarea unui om, o fac cu simț de răspundere. Chiar dacă nu tot timpul sunt bine-văzuți sau înțeleși. Se spune că un om nu trebuie să simtă când acesta se schimbă în bine. Am cunoscut o parte din creatorii de oameni și au un lucru în comun – bucuria din ochii lor. O bucurie care vine din bunătate și din dorința de a schimba în bine destine.

Stăteam și mă gândeam că, dacă fiecare dintre noi am încerca să intrăm în categoria creatorilor de oameni și ne-ar ieși, probabil că am schimba fața întregii societăți. Dacă am începe să impactăm pozitiv măcar câte un om care are nevoie și prin asta să îl facem mai bun, probabil că și el la rândul lui va face același lucru cu altcineva. Și uite așa s-ar crea un lanț al creatorilor de oameni mai buni.

Gândiți-vă de exemplu la oamenii care aleg să adopte un copil! La cum crează un om nou, mai bun! Pentru că practic îi schimbă destinul unui copil care are șansa de a deveni un om mult îmbunătățit. Sau aduceți-vă aminte de fiecare om care se sacrifică pe el pentru a oferi șansa celorlalți de a evolua. Și acum uitați-vă la părinții voștri care au dat totul pentru ca voi să vă dezvoltați, să deveniți mai buni ca ei.

Învață să fii creator de oameni

Învață să fii creator de oameni! Poate părea o noțiune abstractă, dar este mult mai ușor decât credem. Asta nu înseamnă că trebuie să faceți experimente cu apropiații voștri. Acei oameni sunt lângă voi pentru că la un moment dat le-ați influențat viața în bine! Să nu cădeți în celebra glumă cu bătrâna care nu voia să treacă strada și tinerii o luau pe sus….

Încercați să schimbați un om trist într-un om vesel, un om posac într-un om comunicativ, un om fără viitor într-un om cu potențial imens. Și așa puteți intra pas cu pas în categoria creatori de oameni. E greu să oferi câteva minute de bunătate cuiva ce are nevoie, dar odată ce poți schimba starea unui om, vei înțelege la ce mă refer.

Spor la schimbat oameni în bine! Hai că se poate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.