Oameni frumoși ai Iașului-episodul 9

Oameni frumoși ai Iașului a ajuns la episodul 9. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase.

Oameni frumoși ai Iașului

 

Astăzi voi vorbi cu multe zâmbete pe buze despre omul pe care am ales să îl creionez din perspectiva mea. Dacă îl cunoști destul de bine, nu ai cum să fii altfel decât zâmbăreț. Debordează de energie pozitivă și molipsește pe cei din jurul lui cu buna dispoziție. Eu pe omul ăsta nu l-am văzut trist, supărat, amărât, nici când trecea prin cele mai grele momente din viață. Astăzi îl vedem mereu zâmbind, dar nu i-a fost ușor. Prima dată l-am cunoscut prin 2010-2011 parcă. De atunci se reinventează continuu. A avut puterea să ia decizia de a face o schimbare în traiectoria lui profesională. Să facă ce îi place și să ofere amintiri prețioase celor care vin la el.

Eu îi spun OMUL zâmbet. Cel puțin eu, mă încarc cu multă energie când stau de vorbă cu el. 5 minute de discuție cu el îmi încarcă bateriile mai ceva decât o cană mare de cafea. L-am văzut mereu înconjurat de oameni și asta spune multe despre modul lui de a fi. Nu îți intră cu forța în viață – dar nu ai cum să nu îl agreezi, atunci când auzi cum vorbește pasiunea din el. Este tată de 3 copii – trebuie să recunosc – îi admir și pe el și pe soția lui, pentru puterea pe care o au – să facă față nevoilor celor 3 copilași. Probabil că de acolo își și încarcă bateriile și își ia și optimismul.

Se spune că zâmbetul vorbește mult despre posesorul lui. Zâmbetul este poarta către sufletul fiecărui om. Iar posesorii care au zâmbetul sincer sunt oameni cu suflet mare. La Paul Padurariu se potrivește perfect această zicală. Pentru că, de fiecare dată când am apelat la el nu s-a dat la o parte și a sărit în ajutor. Și asta o face nu doar cu mine. Sunt sigur că sunt mult mai mulți oameni în Iași care au beneficiat de ajutorul lui. Chiar dacă își câștigă pâinea din arta fotografică nu se dă la o parte de la nici un proiect pro-bono. Atunci când timpul îi permite.

Unii dintre voi îl cunoașteți foarte bine. Alții probabil că veți fi curioși să îl observați din umbră. Dar, lucru general valabil pentru Paul, îl reprezintă starea lui de bine pe care ți-o dă bonus, la serviciile pe care ți le oferă. Sunt oameni care fac lucrurile pentru că trebuie și sunt oameni care fac lucrurile din plăcere. Și din joacă. Dar se joacă cu profesionalism, iar ce iese din mâna lor poate fi considerată artă. Astfel de oameni este bine să întâlneşti cel puţin odată în viaţă. Din această categorie face parte şi Paul Pădurariu. Toate întâlnirile mele cu el au fost pline de voie bună şi zâmbete.

Paul poate fi un exemplu pentru noi toți de a ne urma visele. Orice sacrificii am face, oricât de greu ne-ar fi să ne urmăm visul, la final vom ajunge să ne vedem acolo unde ne-am visat. Cu perseverență, cu muncă și cu drag pentru ceea ce faci este aproape imposibil să nu reușești. Puțini știu că Paul a lucrat în domeniul bancar. A avut multe proiecte antreprenoriale care s-au realizat mai mult sau mai puțin. Dar a căutat să creadă că menirea lui este cu totul și cu totul alta. Și a luat la un moment dat decizia de a schimba cu totul macazul. Inițial și-a antrenat pasiunea, a învățat să fie mai bun, timid a intrat în visul lui. Iar visul a început să se îndeplinească. În pași mici, dar siguri, a devenit unul din oamenii care fac din plăcere ceea ce fac și câștigă și bani din asta.

Paul – bravo ție pentru modul în care știi să fii purtător de zâmbete sincere și baterie de încărcare pentru ceilalți. Ține=o tot așa. Sunt sigur că ai inspirat oameni în ceea ce privește optimismul și starea de bine. Ești cel mai bun exemplu că visele se pot îndeplini dacă crezi cu adevărat în ele. Poate că ai fi potrivit să vorbești și altora despre cum să creadă în visele lor, chiar și atunci când totul le este împotrivă. Pe curând Domnule Zâmbet :).

2 comentarii pentru articolul “Oameni frumoși ai Iașului-episodul 9

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.