Copiii bărbați și copiii femei

Toată viața am fost, suntem și vom fi copii. Doar că, atunci când creștem, devenim copii responsabili. Mă rog așa ar trebui să fie în mod normal. Dar, ce frumoasă e viața atunci când nu ai prea multe responsabilități. Oricât ne dăm noi mari oameni responsabili, devenim copii atunci când tânjim după lucrurile faine și ușor de obținut. Spuneți-mi dacă nu vă este dor după pierdut vremea prin păduri? Dar, de mâncat niște plăcinte cu brânză și iaurt de țară, așezați la gura cuptorului vechi din lut? Sau, dacă nu vă este dor să vă mângâie prin păr bunicii sau părinții și voi să vedeți în nori personaje fantastice din poveștile copilăriei voastre? În lumea asta mare sunt două categorii late de copii – copiii bărbați și copiii femei. Mai mici sau mai mari. Atât și nimic mai mult.

Copiii bărbați și copiii femei

Păi hai să ne gândim un pic la următoarele lucruri. Întâi să vorbim despre copiii femei – așa este elegant. Dragelor gândiți-vă un pic la ce visați când erați mici. Acum se întâmplă lucrurile la care ați visat. Când erați mici stăteați în fața oglinzii și vă aranjați cât mai frumos, astfel încât să fiți elegante. Probați hainele mamelor și era o adevărată tragedie atunci când ai voștri vă pregăteau de școală. La fel și acum – vă place să fiți cât mai elegante, să fiți cât mai bine aranjate. Jucăriile din copilărie s-au transformat în lucruri palpabile care vă dau o notă de feminitate. Când erați mici, magazinul vostru de haine era dulapul mamei. Astăzi nu vă puteți hotărî asupra hainelor care vă aranjează. La câte opțiuni sunt acum este și de înțeles.

La fel era și atunci când visați în copilărie la prinți. Și la momentul în care veți deveni mirese. Acum, fiți sincere cu voi și gândiți-vă la bărbatul viselor voastre? Nu seamănă cu un prinț? Când erați mici vă plăcea să vă jucați în bucătăria de jucărie. Astăzi vă jucați în bucătăria reală, cu oale, cu farfurii și feluri de mâncare diverse. La fel, când erați mici, vă plăcea să plimbați bebelușii de jucărie prin casă. Acum sunteți grijulii cu odraslele voastre, de când sunt mici și până când devin adulți. Și multe altele făceați în copilărie în joacă, iar astăzi le faceți pentru că trebuie. Dar, lucrul cel mai important constă în faptul că toate aceste lucruri acoperă copilul din voi. Pentru că acum aveți griji. Totuși, mai lăsați să iasă copila din voi la suprafață. E mai frumos să faceți totul în joacă.

Acum dragi băieți maturi, să ne gândim la noi și la copilăria noastră. Când eram mici, ne plăcea să ne jucăm cu mașinuțele. Să facem scenarii cu mașini, să ne dorim cele mai cele mașinuțe. Eventual cu telecomenzi și ultimele apărute. Nu credeți că și acum ne dăm de-a dura atunci când avem șansa să conducem o mașină trăsnet? Vă mai aduceți aminte când o parte dintre noi jucam fotbal de dimineața până seara? Acum, gândiți-vă dacă nu ați da orice să fiți prezenți la un meci de fotbal, sau orice alt sport. Mai țineți minte de câte jocuri de ”hoții și vardiștii” am jucat. Acum, unii dintre noi sunt polițiști, alții infractori. E un pic mai dur jocul acum, dar este imaginea în oglindă a unui joc din copilăria noastră.

Vă mai aduceți aminte cum, atunci când tații noștri nu erau acasă, foloseam aparatul de ras? Atunci ne doream să fim cât mai repede mari. Acum, facem chestia asta zilnic și uneori este așa de chinuitor. Dacă am fi știut noi ce înseamnă bărbieritul? Când eram mici, ne plăcea câte o fată și zâmbeam ștrengărește când o vedeam. Acum, unii dintre noi, se uită lung pe stradă după fetele/femeile care ne atrag privirea. Mai țineți minte când ne luam la bătaie de la lucruri mărunte ca să ne afirmăm bărbăția? Și după ne împăcam aproape imediat și continuam joaca. Astăzi, copiii bărbați se pot bate și după merg la bere. Bine, durează un pic mai mult până când merg la bere, dar până la urmă se împacă. Cu alte cuvinte suntem copia fidelă a copilului de acum 20-30 de ani. Doar că avem un pic mai multe responsabilități și un pic mai multe lucruri de făcut.

Unii dintre noi, fie bărbați sau femei ne trăim copilăria și acum. Și dacă ați ști ce sentiment fain este. Să faci lucrurile din joacă și să îți placă la nebunie ceea ce faci. Și da, viața de adult poate fi la fel de frumoasă cum ne-am imaginat-o în copilărie. Mai ales dacă îți păstrezi în minte că ești un copil bărbat sau un copil femeie. Lucrurile se întâmplă cam la fel, doar noi le dăm o altă importanță.

”Copilăria durează toată viață. Ea se întoarce mereu pentru a însufleți secțiuni mari ale vieții de adult. Poeții ne vor ajuta să găsim copilăria vie din noi, această lume permanentă, durabilă, de neclintit.”  – Gaston Bachelard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.