E momentul nostru

Odata la 4 ani vine si momentul nostru, al cetatenilor obisnuiti, al celor de pe spinarea carora se iau taxe si impozite. E momentul in care trebuie sa facem ochii cat cepele si urechile cat sarmalele. Pentru ca in functie de cum punem stampila de vot si in functie de cei pe care ii alegem vom putea sa avem un oras civilizat si o viata acceptabila spre buna.

In Iasi s-au perindat multi care au cerut votul, de la doctori si pana la ingineri, de la populisti si pana la aliante. Au incercat sa ne convinga ca ei sunt cei mai buni si ca vezi Doamne vor sa faca ceva pentru fiecare dintre noi. Unii au venit cu fanfare si cu spiritul justitiar, altii au dat spagi electorale, altii au cinstit populatie cu bere. Dar putini au fost cei care s-au putut uita in ochii oamenilor cand au promis ceva. Nu am sa va spun cu cine anume sa votati, nu este etic si nici democratic – dar pot sa va sugerez sa mergeti pe propriile convingeri si pe propria inteligenta atunci cand puneti stampila.

Si cum spunea si Anda luati in calcul ca tot timpul Iasul a fost in directia opusa vantului de la guvernare. Si asta s-a vazut. Oare de ce s-a dezvoltat Suceava, Clujul si alte orase care au avut aceeasi culoare politica? Pentru ca au avut norocul sa aiba oameni care sa inteleaga ca de la Bucuresti sa impart banii. Nu e vorba doar de cat de gospodar este un primar sau altul, e vorba si de fondurile alocate de la Bucuresti, fonduri ce ii ajuta sa faca modernizari ale orasului.

Duminica se alege viitorul pentru 4 ani al nostru, al iesenilor. Haideti sa incercam ca macar de data asta sa nu mai fim altfel, sa incercam ca macar de data asta sa votam cu propria noastra simtire si sa nu ne lasam influentati de promisiuni fara acoperire si de oameni care stiu sa minta in viata. Puneti stampila acolo unde va indeamna inima si mintea. Pentru noi si pentru copii nostri!

Votati in cunostinta de cauza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.