Lider fără funcție

Lider fără funcție este una dintre ideile care nu îmi dau pace de ieri. De când am început să citesc cartea cu același nume. Și nu pentru că ar avea vreo rețetă secretă, ci pentru că, mi-am dat seama că este actuală. Mai ales în aceste timpuri tulburi, diferența o poți face doar prin modul tău de a fi. Sunt lucruri mici, normale, pe care dacă le faci ajungi să fii cel mai bun. Dacă vreți, ține de atitudine și de modul în care îți vezi meseria și modul tău de a fi. Poți să te plângi, să găsești scuze, sau poți să începi să îți asumi lucrurile. Lider fără funcție poate fi oricine, indiferent de locul de muncă și de ceea ce face.

Lider fără funcție

Nu trebuie să fii director, administrator sau specialist pentru a schimba lucrurile în bine. Întâi pe domeniul tău și mai apoi în rândul celor care interacționează cu tine. Jobul tău poate fi și măturător de stradă – dacă îți place ce faci te poți transforma în cel mai bun pe domeniul tău. Trebuie doar să îți dorești asta. Se spune că toți oamenii se nasc genii. Diferența este făcută de modul în care îți dorești să fii cel mai bun. A fi lider fără funcție nu înseamnă să dai ordine celorlalți, ci să ai puterea să schimbi lucrurile în bine, chiar dacă ești un simplu angajat.

Liderii fără funcție sunt toți acei oameni care au înțeles că nu trebuie să fie oameni de conducere pentru a performa. Fiecare dintre noi poate fi un lider, chiar dacă nu conducem alți oameni. Contează cum ne vedem noi pe noi și nu cum suntem văzuți prin ochii altora. Avem un potențial uriaș și doar modul nostru de a vedea viața ne poate pune piedici. În momentul în care ne privim cu obiectivitate și realizăm ce putem face, atunci vom reuși să ne schimbăm viața. Acronimele FLL, CLB pot fi puse în dreptul fiecărei persoane. CLB înseamnă Cel Mai Bun pe domeniul în care activăm fiecare. Știu că factorii din exterior ce ne pot influența sunt mulți. Trebuie doar să vrem să excelăm și apoi vom vedea că acei factori din exterior devin din ce în ce mai puțini.

Liderul fără funcție poate fi descoperit de fiecare dintre noi. Pentru că fiecare dintre noi își construiește viața pe care urmează să o trăiască. Nu în sensul egocentrismului, ci al modului de a face lucrurile să se întâmple. E bine ca fiecare dintre noi să ia rolul în serios, pentru că nici un rol nu este prea mic. Un adevărat lider fără funcție știe că întâi trebuie să muncească și să dea tot ce are mai bun și abia după să culeagă roadele. Liderii fac lucruri pe care ceilalți oameni nu vor să le facă – deși poate că nici lor nu le place. Dar, ei au disciplina de a face ceea ce știu că este important și corect. Și nu ceea ce este ușor și plăcut.

Liderii fără funcție știu că dacă se împiedică pe drum, asta face parte din evoluție. Fiecare pas greșit făcut, te aduce mai aproape de pasul perfect. Se spune că marile personalități construiesc monumente din pietrele pe care le aruncă în ei cei ce îi critică. Liderii știu că doar atunci când oamenii nu mai vorbesc despre ei, înseamnă că nu mai există din punct de vedere profesional.

Dacă am înțelege că făcând ceea ce este corect, nu vom da greș, multe lucruri s-ar schimba în viața noastră. Liderii au o caracteristică comună – știu să facă joncțiunea perfectă între performanță și onoare. Câți dintre noi încercăm până reușim? De cele mai multe ori ne dăm bătuți mult prea devreme. Și lucrul acesta ne face să nu reușim să performăm în domeniul nostru.

Trecem prin momente grele din punct de vedere economic. Dar, nu uitați că, oricine poate fi star, atunci când economia este puternică, concurența este slabă și clienții ne sunt fideli. Perioadele grele sunt cele care demonstrează cu adevărat ce stofă ai și ce fel de lider ești. Secretul constă în faptul că, timpul petrecut în afara zonei de confort îți mărește zona în care poți acționa. Un lider fără funcție știe că dacă se solicită mai mult, lucrurile care păreau imposibile devin lucruri normale, care se pot realiza.

Liderii fără funcție sunt consecvenți și se concentrează doar pe ceea ce este cu adevărat important. Au disciplina de a rămâne fideli principiilor fundamentale. Se ghidează după un principiu simplu – urmărește ce-i mai bun și ignoră restul. Acesta este secretul performanței lor. Liderii știu că a ști totul despre câteva lucruri te transformă într-un profesionist. Pentru că te concentrezi doar pe acele lucruri.

Dacă vrei cu adevărat să ai succes în afaceri, atunci trebuie ca, prin felul în care mergi, vorbești, trăiești, respiri, să radiezi energie pozitivă, profesionalism și amabilitate față de fiecare persoană pe care ai șansa să o ajuți.

Tu poartă de grija oamenilor, iar banii vor veni de la sine. Ajută-i pe ceilalți să-și atingă scopurile, iar oamenii te vor ajuta la rândul lor să-ți atingi scopurile tale. Ajută-i să aibă super-succese pe cei cu care faci afaceri și fii sigur că și ei te vor ajuta să ai super-succese. Legea Reciprocității este o lege profundă de leadership – dar și a naturii umane.

Nimeni nu va deveni un bun lider, dacă vrea să facă totul singur sau să-și asume toate meritele pentru ceea ce a realizat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.