Oameni frumoși ai Iașului – episodul 14

Oameni frumoși ai Iașului a ajuns la episodul 13. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase.

Oameni frumoși ai Iașului

Pe omul de astăzi l-am cunoscut datorită jobului. Este acel gen de om care privește oamenii din fața lui de pe poziție de egalitate, fără să îți dea senzația că s-ar simți superior celorlalți. Omul de astăzi știe ce înseamnă responsabilitatea și lucrul bine făcut. A muncit mult să ajungă unde este acum și poate din această cauză nu a uitat de unde a plecat. Pe lângă toate acestea este unul din oamenii cu simț al organizării peste medie. Probabil că este defect profesional, dar îi place ca toate lucrurile să fie planificate. Și poate ce este mai important știe să transfere simțul reponsabilității și celorlalți de lângă el.

De câte ori am interacționat cu omul despre care scriu astăzi, am realizat că știe ce înseamnă cuvânt dat și respectarea discuțiilor. Asta pe lângă profesionalismul de care dă dovadă. Poate că este o cutumă a oamenilor care reușesc în viață să respecte cu sfințenie cuvântul pe care îl dau. Pentru că știu că dacă s-a pierdut încrederea ca urmare a nerespectării cuvântului, cu greu mai pot fi credibili.

Îmi mai aduc aminte că la un moment dat a fost un exemplu pentru mine din punct de vedere al voinței. Nu am să spun despre ce este vorba, dar în acel moment mi-am dat seama că poți face orice dacă ai voință și dacă ai încredere în forțele tale. Nu este puțin lucru să îți stabilești obiective îndrăznețe și să reușești să le atingi. Bazându-te pe forțele tale și pe voința lui. Nu știe, dar mi-a demonstrat că se poate și mi-a dat un imbold de a crede în propriile mele forțe.

Astăzi intră în categoria OAMENILOR din Iași –Vătavu Cristina. Un om făcut dintr-un altfel de aluat. Pentru care este mult mai important omul din fața sa și nu funcția pe care acesta îl ocupă.

Ne cunoaștem de câțiva ani buni, iar de când ne știm pot spune fără nici o ezitare că este unul din puținii OAMENI care știu să privească pe ceilalți oameni, după modul lor de a fi și nu după poziția pe scara ierarhică. Și nu e puțin lucru…..
Toate înțelegerile noastre au fost respectate până la cel mai mic detaliu. Chiar și atunci când situația a impus-o, Cristina a știut să fie corectă până la capăt. Pentru ea înțelegerea verbală depășește înțelegerile parafate prin contracte.


Cristina conduce cu mână de “fier” una din afacerile stabile din Iași. O face cu zâmbetul pe buze și majoritatea celor care au interacționat cu ea, vorbesc la modul laudativ de profesionalismul ei. Asta nu înseamnă că nu știe să fie și dură atunci când situația o impune și oamenii nu respectă indicațiile pe care le oferă. În ziua de astăzi este destul de greu să te impui ca manager având zâmbetul pe buze. Ei, Cristina o reușește, pentru că știe cum să pună problema astfel încât să se înțeleagă ce este de făcut.


Cristina Vătavu este unul din OAMENII care știu ce înseamnă semnificația parolismului, perseverenței, integrităț
ii, pasiunii, colegialității, empatiei și rațiunii. Sunt calități pe care le are și nu face economie în a le folosi.


De multe ori se spune ca afacerile sănătoase au în spate OAMENI și că puterea brandului este dată de oamenii care sunt în spatele lui. Cristina, împreună cu oamenii ce îi are alături, este unul din exemplele de asa da din Iași. Este o constatare și nu o laudă sau o periere în public. Nu aș avea motive să o fac și nu sunt genul care să folosească cuvinte mari gratuit.


Cristina Vătavu – ține-o tot așa – fii OM cu toți cei pe care îi întâlnești. Dacă o merită. Fii exemplu pentru ceilalți că poți reuși dacă ai voință și poate ce este mai important – să nu uiți de unde ai plecat, indiferent de cât de sus ai ajuns. Știu că e greu, dar nu imposibil .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.