Automotivarea

Sunt sigur că fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu o perioadă în care nu mai aveam nici o motivare pentru a fi profesioniști la locul de muncă sau pentru a fi oameni cu ceilalți. Și totuși oamenii puternici reușesc să se automotivize în clipele grele ale existenței lor. Pentru că doar în momentele grele, în care ți se pare că nu mai este nici o soluție, se călește caracterul și modul tău de a fi. În ultima perioadă m-am întâlnit cu mulți oameni demotivați și ceea ce m-a surprins cel mai mult este faptul că majoritatea erau tineri. Automotivarea face totul în evoluția noastră.

Automotivarea

Păi măi oameni buni, dacă noi la 20-30 de ani nu ne mai simțim motivați să realizăm ceva în viață, atunci părinții noștri ce să mai zică? Cum să reușești dacă deja ești plafonat în gândire și în modul tău de a trăi. Chiar am o vorbă: noi tinerii de astăzi deja suntem bătrâni. Noi nu mai știm să trăim, să găsim motivări pentru a reuși în viață. Asta este diferența între oamenii pierzători și oamenii de succes. Nu vei auzi niciodată un om de succes plângându-se că îi este greu – va strânge din dinți și va trage tare să ajungă în vârf.

Ochii noștri critici privesc cu neîncredere, succesul unui om ajuns în vârf – sigur a furat sau a avut pile care l-au ajutat să se îmbogățească. La noi capra vecinului întotdeauna trebuie să moară primă. Dar nu stăm o clipă să ne gândim la sacrificiile pe care le-a făcut acel om pentru a ajunge acolo, în frunte. Nu ne gândim nici o clipă la câte zile a stat departe de familie și de copii, nici nu ne trece prin gând câte ore a dormit pe noapte pentru a reuși să își ducă la bun sfârșit toate îndatoririle.

Pentru că succesul nu se obține visând cu ochii deschiși. Trebuie să te automotivezi continuu, să găsești motive de care să te agăți pentru a reuși să urci. Traiectoria unui om de succes este foarte asemănătoare cu drumul uni alpinist spre creasta cea mai înaltă. Te folosești de pietrele și obstacolele care îți ies în cale pentru a-ți face elan spre obiectivul tău.

Unii dintre noi sunt automotivați de creditul pe care îl au de achitat, alții de dorința de a fi un nume în domeniiul în care activează, pentru mulți dintre noi familia este motorul care ne trage în sus. Dar, fie că ești director general, sau doar un simplu executant trebuie să fii conștient de ceea ce îți dorești tu de la viață. Visul și țelurile tale sunt cele mai importante și trebuie să reușești.

Gândirea pozitivă reprezintă un alt mod de a reuși în viață. Pentru că atunci când din gândurile tale vei elimina cuvintele negative vei observa că atât cariera, cât și viața personală va deveni mai bună. Autosugestia funcționează foarte mult în evoluția noastră ca indivizi. Iar când mintea ta va genera numai gânduri pozitive, vei deveni la rândul tău un om cât se poate de pozitiv.

În viață trebuie să ai ținte precise pe care să le atingi; trebuie să știi să îmbini urcușul pe scară ierarhică cu stabilitatea și fericirea familiei tale. Pentru că seva acțiunilor tale vine din rândul familiei, iar principalii tăi fanii și susținătorii tăi sunt soția/soțul, copii, părinții. Automotivați-vă continuu și gândiți pozitiv – veți fi surprinși de cum se va schimba viața voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.