Borsec – o destinaţie uitată

În weekend-ul trecut, paşii ne-au purtat către o staţiune uitată şi despre care auzisem că a intrat într-o perioadă de degradare. Recunosc, am ajuns din întâmplare în Borsec – din simplu motiv că, nu am reuşit să găsim rezervare în Durău, acolo unde am vrut să mergem iniţial. Dar, spre surprinderea noastră, tot răul a fost spre bine. Ce am găsit în staţiunea Borsec, ne-a surprins plăcut. O spun cu mâna pe inimă că, uşor, uşor, staţiunea Borsec va redeveni o staţiune căutată în următorii ani. Până atunci va rămâne Borsec o destinatie uitata.

2borsec1_6446

Trecând peste faptul că, la toate magazinele sau restaurantele auzi vorbindu-se în maghiară, ceea ce nu mi se pare normal să se întâmple în propria ta ţară, pot spune că nu am avut motive să nu fiu mulţumit. Pădurile din Borsec, panorama pe care am avut-o la pensiunea la care ne-am cazat şi porţia de aer curat pe care ne-am luat-o, au contribuit serios la relaxarea noastră.

Dacă ajungeţi în Borsec, vă recomand să mergeţi la pensiunea Vila Sport. Chiar dacă nu este dotată la cele mai înalte standarde (în sensul că mobilierul este mai vechi), priveliştea din jurul pensiunii, compensează din plin. Unde mai pui, că pensiunea este situată aproape de principalele trasee din Borsec. Pe care, apropo, vă recomand din inimă să le faceţi. Asta dacă vreţi să rămâneţi cu amintirea unei drumeţii prin pădurile Borsecului. Puteţi vizita Grota Urşilor (faceţi cam 45 minute din momentul în care intraţi pe traseu), puteţi să vă răcoriţi la Peştera de Gheaţă (faceţi cam 10-15 minute), puteţi să faceţi un popas în Poiana Zânelor şi nu în cele din urmă puteţi să faceţi traseul înspre Creasta Bufniţelor (faceţi aproximativ 1 oră jumătate dus-întors, mers lent).

Borsec o destinatie uitata

download (1)

cetateabufnitelorborsec_wm

 

 

 

 

 

Acest ultim traseu este un pic mai dificil, dar dacă am reuşit noi, cu tot cu fetiţele noastre, cred că nu este aşa de imposibil de ajuns. Trebuie doar să vă înarmaţi cu răbdare, să aveţi apă destulă în rucsac şi nu în cele din urmă să aveţi încălţări sigure, care să nu fie alunecoase. Sunt porţiuni de traseu, în care trebuie să aveţi atenţia sporită pe locurile în care păşiţi, ţinând cont că poteca are câţiva centimetri lăţime. Dar nu este ceva de speriat – un pic mai multă atenţie şi totul este safe. Aproape de punctul final al drumeţiei, veţi vedea o cazermată, unde încă se mai observă urmele gloanţelor. Iar panorama pe care o veţi avea când ajungeţi la Creasta Bufniţelor, merită tot efortul depus. E o senzaţie superbă să vezi vărfurile brazilor, să fii mai aproape de cer, să respiri un aer puternic ozonificat.

Iar dacă vreţi să beţi apă minerală direct de la izvor, o puteţi face fără nici o problemă. În apropierea pensiunii Vila Sport, veţi găsi două izvoare cu apă minerală. Vă dau şi un pont – să nu combinaţi apa minerală de la izvoare, pentru că este pericol mare de deranj al florei intestinale – după veţi sta mai mult pe la baie, decât în natură. De asemenea, veţi putea să apelaţi la Mofetă, la piscina în aer liber din Borsec.

Şi dacă vă gândiţi că nu aveţi ce să mâncaţi, liniştiţi-vă. Vă recomand din inimă să mergeţi la Restaurant Roua – mâncarea este foarte bună şi preţurile foarte ok. Şi este foarte sigur să daţi şi copiilor să mănânce de la ei. Iar personalul este amabil şi fără “greţuri”. Singura măsură de precauţie pe care trebuie să v-o luaţi este să nu întârziaţi mai mult de ora 21 la servitul mesei. Restaurantele în general, funcţionează până la ora 22. De fapt, majoritatea magazinelor/farmaciilor/restaurantelor funcţionează până la ora 21, iar duminica sunt foarte puţine deschise.

Într-un cuvânt staţiunea Borsec este de vizitat. Pleci cu bateriile încărcate după câteva zile de stat acolo. Şi nu, Borsec-ul nu este o staţiune scumpă. Vă veţi simţi bine şi vă veţi relaxa maxim.

Staţiunea Borsec poate fi o destinaţie încă valabilă de vacanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.