Placerea unei plimbari

Cine mai credea că după o perioadă lungă de timp, în care mașina mi-a fost a doua casă, voi descoperi din nou plăcerea unei plimbari? Recunosc că nu m-am putut dezlipi total de mașină, dar în acest weekend prelungit am ieșit din rutină și m-am decis alături de frumoasa mea soție să ne dezmorțim oasele. Am reinceput sa simt placerea unei plimbari.

Placerea unei plimbari
Am ingnorat vremea și ploaia de afară și sâmbătă am făcut o plimbare pe jos – după mai bine de 1 an de zile. Am redescoperit aerul curat de după ploaie, am redescoperit verdeața copacilor și gingășia florilor, am redescoperit plăcerea de a ne plimba printre picăturile de ploaie. Din această plimbare cel mai câștigat a fost organismul nostru.
Ziua de duminică a venit ca să desăvârșească dorința noastră de plimbare. După un prânz alături de cumnaței și de frumoasa noastră nepoțică, ne-am mișcat trupurile înspre Copou. Uitasem cât de frumos este Copoul înverzit, cât de frumoase sunt florile în această perioadă a anului, cât de curat este aerul din parc, cât de frumoși sunt copilași în acest peisaj mirific.
Sper să mă țină dorința de mișcare cât mai mult și să nu renunțăm după un weekend perfect.
Și când te gândești că mai marii noștri conducători vor să scoată orele de sport din programa școlară, te apucă groaza. Vom deveni un popor de mâncători de fast-food și un popor de obezi. Poate asta se vrea.
Până atunci hai să facem mișcare, sport și recreere în aer liber. Sporește șansa de a trăi mai mult, de a avea un creier mai oxigenat și nu în cele din urmă de a avea o viață sănătoasă.

Sănătatea noastră depinde de modul în care știm să avem grijă de noi. Printr-o plimbare în natură putem să ne oxigenăm întreg organismul, astfel încât să simțim că trăim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.