Bărbați la cumpărături

Am avut întotdeauna o problemă când mergeam la cumpărături. Mai ales, în momentul în care mergeam cu altcineva, de parte feminină. Fie că mergeam cu mama (când eram mai mic), fie că mergeam cu iubita (soția), aveam aceeași problemă. Și am așa o senzație că nu sunt singurul cu această ”mică” problemă.Nu vi s-a întâmplat și vouă să mergeți printr-un centru comercial/mall cu pritenele sau soțiile voastre, să cutreierați fiecare magazin, să vă uitați cu atenție la fiecare articol pe care partenera voastră, sau voi doreați să îl achiziționați? Și după ce intrați în fiecare magazin, să o luați de la capăt, că dincolo era mai ieftin? Pentru că noi gândim așa – tu si ea la cumparaturi.

tu si ea la cumparaturi

Suntem diferiți la cumpărături, doamnele noastre sunt mult mai emoționale și se hotărăsc greu, în timp ce noi, bărbații suntem mai direcți. Știm ce vrem să luăm, ne facem de obicei un plan bine stabilit și mergem la punct ochit, punct lovit. Nu am nici o aluzie misogină în ceea ce am scris mai sus. Dar, urmăriți de curiozitate, cuplurile la cumpărături. Veți vedea că ei sunt de obicei cu fețele triste și îi vezi cum rezistă eroic, pentru ea. Iar ele, fericite, cu zâmbetul pe buze, mai aruncă câte un ”dragă” sau ”scumpule” pentru a mai dezamorsa atmosfera. Și trebui să recunoaștem, știți să ne domesticiți.

În cazul meu, draga mea soție are problema de a nu se putea hotărî repede, asupra modelului sau lucrului pe care și-l dorește. Mergem din loc în loc, probează diferite modele, dar când e să ia decizia pe care să îl cumpere nu se poate decide. Chiar și după ce se hotărăște, rămâne cu inima tângă după alte modele. Parcă i-ar fi plăcut mai mult celălalt. Și chiar dacă sunteți sinceri sau nu, sunt sigur că și voi pățiți la fel. Dar poate ca de asta le și iubim așa de mult. Pentru că, în nehotărârea lor, sunt simpatice cum pendulează între opțiuni.

Dragele noastre, noi, nu suntem deloc complicați, când vine vorba despre cumpărături. Noi funcționăm în aceeași parametri. Ne dați o listă, ne dați niște bani, de cele mai multe ori, prin ușa între-deschisă, ne dați și sacoșele pentru că noi le uităm. Pentru unii dintre noi, trebuie să fiți foarte explicite cu lista. Dacă spuneți că aveți nevoie de carne, spuneți și de care – pentru a evita situațiile în care voi vreți carne de vită și noi venim cu carne de porc. De cele mai multe ori, nu ne dați sumă fixă, pentru că nu ne vom încadra niciodată în estimările voastre.

Dacă ne luați cu voi să luăm haine copilului, vă rugăm să ne credeți că de cele mai multe ori nu știm diferența între 25 și 27 de pe etichete. Nu suntem complicați – dacă haina îi vine copilului, noi suntem fericiți. De ce trebuie să ținem minte atâtea informații? A și încă ceva – la noi nu există atâtea culori pe care le știți voi. Noi vedem roșu și atât, nu roșu pal, nu roș grena. Ochii noștri percep doar culorile sigure. De ce vă supărați pe noi, când nu știm diferența dintre turcoaz și bleo?

Știm că la cumpărături ne luați pentru că aveți nevoie de cineva care să care sacoșele. Și suntem siguri că cele mai frumoase cumpărături le faceți voi între fete. Nu ne cereți, vă rugăm să fim fericiți și cu zâmbetul pe buze. Unii dintre noi, își doresc să ajungă acasă, să desfacă o bere, să se uite la televizor, sau să se ducă la un fotbal cu băieții. Dar știm că dacă vă supărăm, riscăm să avem o seară proastă, în care să vă vedem îmbufnate. Oricât de mult vrem noi să fim cocoși, pentru liniștea noastră contează foarte mult ca voi să fiți fericite.

Cumpărăturile vor fi întotdeauna văzute diferit de voi, doamnele noastre și de noi. Noi le vedem ca pe ceva inutil și chinuitor, în timp ce voi faceți cură de shopping. E ciudat că nu înțelegem cum de vă relaxați la cumpărături, în timp ce noi suntem storși de energie, când ajungem acasă, după un periplu prin magazine?

Dar știți ceva? Pentru voi facem sacrificii pentru că vă iubim. Chiar și la cumpărături, când ne spuneți ”dragă” sau ”scumpule” pe un ton mieros, deși știm că e o metodă de manipulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.