Despre viață

cartea-vietii

Fiecare om scrie în timpul vieții sale, o carte, despre viață, în care personajul principal este el însuși. Unii sunt scriitori mai buni, alții sunt mai puțin talentați în arta scrisului. Fiecare viață poate fi o carte de acțiune, o carte de psihologie, un roman polițist, sau romantic. O etapă din viața oamenilor, reprezintă capitolele propriilor cărți. Unele mai scurte, altele mai lungi. Unele mai tragice, altele mai prietenoase și unele mai comice. Iar intensitatea și intriga capitolelor poate avea indici diferiți, în funcție de etapele în care ne aflăm.

De autor depinde ce fel de carte scrie. Și dacă despre autor se va vorbi și peste ani. Dar ce este mai interesant este că noi, oamenii scriem capitole și în cărțile altor autori. În unele cărți suntem personaje secundare, pozitive sau negative. În funcție de fiecare interacțiune pe care o avem între noi, scriem bestselluri sau cărți de duzină.

Putem fi modele sau exemple despre viață

Despre cărțile scrise de noi se va vorbi și după ce noi nu vom mai fi, sau vom intra în anonimat, imediat după trecerea noastră în neființă.

Unii dintre noi, rescriu paginile propriilor cărți de mai multe ori și așa ne trece timpul. Lăsăm în urma noastră, dâre fine de umanitate sau brazde în sufletele altora. Ne luăm parteneri în propriile noastre cărți, personaje care mai de care mai diferite. Interacționăm cu oameni, fără să ne dăm seama că mai devreme sau mai târziu vor deveni personaje în propriile noastre cărți. În viața noastră nimic nu este întâmplător, iar oamenii pe care îi întâlnim, vin în drumul nostru cu un scop. Pentru că trebuie să învățăm niște lecții – pe care unii dintre noi și le asumă, alții nu.

Suntem inspirați de întâmplările din viața noastră, iar calitatea poveștilor pe care noi le scriem, depind foarte mult de efectele pe care le resimțim că apar în evoluția noastră. O parte dintre noi se întreabă până aproape de finalul vieții care este scopul nostru în viață. Unii îl găsesc, alții îl caută până când ajung la capătul puterilor. Iar o parte renunță să îl mai caute și ajung să penduleze prin viață, fără un scop anume.

Eu personal încă îmi mai caut scopul prin viață. În mare l-am descoperit, dar este posibil să mă înșel. Dar, dacă mă iau după capitolele din cartea mea, pe care le-am scris până acum, încep să fiu din ce în ce mai sigur de unul din talanții mei. Nu știu în schimb, dacă mai am și alți talanți. Încă mai caut. Pentru a ști dacă mai am de scris și alte capitole în viața mea.

Dacă ar fi să găsiți un titlu pentru cartea vieții voastre, ați reuși să găsiți un titlu potrivit? Eu încă îl mai caut. Sper ca până ies la pensie să îl găsesc pe cel reprezentativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.