Like din viața reală

Viața adevărată se desfășoară dincolo de monitor, dincolo de tastatură, dincolo de profile de Facebook. În viața din offline simți cum este omul cu adevărat, simți întâmplările zilnice, la intensitatea lor normală. Dincolo de monitor și tastatură, oamenii au nevoie de ajutor, iar unii dintre ei mor. În viața de dincolo de online sunt oameni săraci, care au nevoie de un ceai cald și de câteva haine groase. Tot în viața reală oamenii au nevoie de o vorbă bună, de un umăr de sprijin. Dincolo de tastatură este ceea ce contează cu adevărat. Și atunci se pune întrebarea dacă nu cumva este mult mai important să primim like din viata reala.

like din viata reala

 

Sursa foto: bestcustompostcards.com

Ați stat un pic să vă gândiți, la câte like-uri primiți în viața reală? La câți oameni vă sunt recunoscători pentru că, la un moment dat în viață, le-ați oferit ajutorul? Dar oare câți oameni v-ar da dislike în viața reală, pentru felul vostru de a fi? Și ce este cel mai important, oamenii dragi ție, îți pot da like? Pentru că, dincolo de online, viața reală, începe în offline.

Sunt foarte mulți oameni care în online își creionează o imagine de oameni faini, pe care te poți baza și care au cuvânt. Dar, în viața reală sunt cu totul și cu totul alți oameni, total diferiți. Oameni care, dincolo de imaginea din online, au un caracter cel puțin ciudat. Oameni pentru care este mult mai importantă imaginea falsă, decât să își ofere ajutorul, atunci când au ocazia. În viața de dincolo de monitor își arată fața reală, pentru că în offline, nu poți să dai delete la postări, nu poți să fii altfel decât real.

Asta ar trebui să ne intereseze cu adevărat. Dacă în viața noastră, de dincolo de online, suntem priviți ca oameni faini, cărora li se pot da multe like-uri. Care ajută, care își oferă ajutorul necondiționat, fără să se gândească la ce le iese. Dacă, atunci când ne întâlnim pe stradă cu oameni cunoscuți, aceștia ne zâmbesc cald și sincer, sau caută să își întoarcă privirea în partea opusă. Și nu în cele din urmă, dacă în ochii copiilor noștri vedem imaginea noastră așa cum este ea, fără nici o intervenție de engine, sau de retușare.

Trebuie să înțelegem că online-ul se termină, în momentul în care am închis laptop-ul și că începe viața care contează. Online-ul a ajuns să seteze tendințe acum, online-ul a ajuns să aibă influenceri, online-ul îți oferă specialiști apăruți peste noapte, care vin cu soluții miraculoase pentru afacerea ta. Dar, dincolo de a da crezare soluțiilor miraculoase din online și dincolo de a crede imaginile creionate în online, încercați să vedeți dacă acestea corespund și în viața reală.

Pentru că, din ce în ce mai mult, online-ul lasă să se vadă din ce în ce mai mult, o imagine care nu corespunde cu realitatea, în cele mai multe cazuri.

Și nu în ultimul rând, ați reușit vreodată să vă gândiți dacă viața voastră este așa cum v-ați imaginat-o când erați mici sau tineri? Sunteți mulțumiți de ea?

2 comentarii pentru articolul “Like din viața reală

  1. Să știi că eu apreciez mai mult like-urile din viața reală, chiar dacă sunt mai puține. Dar în același timp am înțeles că există oameni care, chiar dacă nu-ți dau like-ul lor virtual, îți asociază un gând bun și-o părere frumoasă, onestă și de multe ori neexprimată, ceea ce face ca, atunci când e descoperită, să fie o surpriză cu adevărat frumoasă. Și, sincer, mie-mi plac surprizele astea frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.