Coaching şi experienţa

Daca aţi şti de când am vrut să scriu despre subiectul acesta, probabil că m-aţi compătimi. Am cel puţin 4 ani de când tot intru în contact cu diverşi coacheri, care mai de care mai buni şi mai aplecaţi spre nevoile reale, ale celor pe care îi antrenează. Dar, am dat şi peste coacheri care au descoperit reţeta îmbogăţirii peste noapte. Doar dacă te duci la seminariile lor, ieşi deja mai deştept, mai bun, cu mai mulţi bani în cont şi cu o maşină de lux la scară. Inveți despre coaching si experienta.

Coaching si experienta

Coacheri care se laudă că te vor învăţa cum să faci primul milion de euro. Şi care îţi vor spune să îţi imaginezi că deja eşti pe plaja din Hawai, sau Bahamas. Care îţi vor explica că forţa de atracţie va funcţiona şi în cazul tău. Doar trebuie să te imaginezi făcând lucrurile respective şi în maxim 1,2 ani vei avea visul/visele îndeplinite. Îţi promit mirajul unei vieţi lipsite de griji şi pentru tine şi pentru generaţiile viitoare.

Dar majoritatea coacherilor uită să îţi spună că, pentru a realiza toate visele pe care tu le ai în minte este nevoie de muncă. Este nevoie de nopţi nedormite, de timp puţin petrecut cu persoanele dragi ţie. Cu multe cmpromisuri pe care trebuie să le faci pentru a reuşi să răzbeşti. Da, forţa de atracţie a lucrurilor există, dar dacă stai doar şi te visezi în vile de 2 etaje, cu maşini luxoase la poartă şi vacanţele petrecute în lux, nu vei ajunge să îţi atingi visele. Pe lângă vizualizarea acestor lucruri spre care tinzi, nu trebuie să uiţi niciodată că este nevoie de foarte multă muncă.

Trebuie să evoluezi şi tu ca persoană, trebuie să îţi îmbunătăţeşti abilităţile, cunoştinţele, să îţi cultivi talentul pe care îl ai. Şi având acest mix, la care vei adauga multă muncă, vei ajunge să îţi îndeplineşti o parte din vise.

Îţi propun un exerciţiu – caută un antreprenor local, regional sau chiar naţional şi citeşte-i povestea şi istoria. Fii atent/ă la începuturile business-urilor lui. Vezi prin ce sacrificii a trecut pentru a ajunge unde a ajuns acum. Vezi peste ce obstacole a trecut. Vezi de câte ori a fost în pericol de faliment şi l-a evitat. Întreabă-te ce s-a întâmplat cu familia lui, când el îşi bătea capul de pereţi să iasă la liman. Oare şi-a văzut copiii când au crescut?

Apoi, poţi să continui exerciţiul acesta şi cu oamenii profesionişti din diverse domenii, care au ajuns într-o anumită poziţie socială, au o anumită prestanţă. Vezi dacă poveştile lor sunt numai lapte şi miere, sau dacă în suişul lor ierarhic, au trecut prin foarte multe obstacole. Şi s-ar putea să realizezi că poveştile de succes sunt încununate de reuşită doar prin muncă susţinută, profesionalism şi multe, multe compromisuri făcute.

Acum, te poţi duce să te speli cu apă rece, să te trezeşti la realitate şi să te apuci de muncă susţinută. Cu un dram de noroc este posibil ca după un anumit număr de ani, să ajungi să îţi vezi visele îndeplinite.

Şi încearcă să găseşti pe cineva care să te înveţe şi să te ajute să faci prima 100.000 de euro. Aia este cea mai grea de făcut. Iar data viitoare când mai ai şansa să te duci la un seminar al unui coacher care îţi promite că vei pleca mai bogat de la el, asigură-te că are experienţa necesară să îţi povestească cum să îţi duci visele la îndeplinire. Fie că eşti în domeniul vânzărilor, fie că eşti în zona marketingului, fie că eşti un antreprenor la început de drum, fie că acum te defineşti ca şi profesionist pe un anumit domeniu.

Fii propriu tău coacher şi nu mai visa la cai verzi pe pereţi. Ca să poţi să îi călăreşti trebuie să munceşti să îi dai jos de pe pereţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.