Iaşi oraş iubit – o dată la 4 ani

Dintr-o dată Iaşul este unul din cele mai iubite oraşe. Devine Iasi oras iubit. A devenit un oraş plin de oameni destoinici, de oameni care vor şi care pot. Iaşul brusc se animă, trebuie să fie din ce în ce mai vizibil. Brusc, oraşul este plin de ieşeni şi în spirit şi în cuget. Oameni care au ca ideal ridicarea oraşului pe culmile dezvoltării economice, culturale, etc.

Iasi oras iubit

Şi ce bine ar fi dacă acest suflu nou nu ar fi doar odată la 4 ani, atunci când vin alegerile. Ce bine ar fi dacă toţi oamenii vrednici care se anunţă mari salvatori ai oraşului, ar fi fost activi în viaţa oraşului nostru şi în restul anilor. Vă daţi seama, oameni buni, că, dacă aceşti oameni s-ar fi implicat activ în viaţa oraşului nostru, acum eram departe.

Proiectele pot fi aplicate şi în restul anilor, mai puţini electorali. Ieşenii au dreptul la un oraş modern şi în restul anilor. Au nevoie de locuri de muncă zi de zi. Iar locurile de muncă se crează şi prin atragere de investitori în Iaşi. Iar investitorii vin în Iaşi, dacă găsesc parteneri de încredere. Oraşul se dezvoltă continuu, în fiecare zi – nu doar în anii electorali. Oraşul are nevoie de oameni implicaţi în proiecte şi în timpul anului. Nu doar când sunt alegeri. Iaşul a avut nevoie de voi şi în alte situaţii.

E ciudat cum, doar acum vă orientaţi ochii spre ieşeni? Până acum, din 2012, unde aţi trăit? Să înţeleg că v-a plăcut oraşul – şi din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii? Şi aici vorbesc de absolut toţi oamenii distinşi care s-au înscris şi se vor înscrie în cursa pentru Administraţia ieşeană. Din 2012 încoace, ieşenii s-au zbătut să îşi ducă traiul aşa cum au putut. Mai prin gropi, mai prin semafoare, mai prin aglomeraţia mijloacelor de transport, mai respirând aer îmbibat cu praf.

Iar oamenii de afaceri din Iaşi (cei care vor să facă afaceri pe bune) s-au chinuit să îşi ţină firmele pe linia de plutire. Pentru că, din păcate oamenii de afaceri din Iaşi nu sunt sprijiniţi pe cât ar trebui ca Iaşul să se dezvolte economic. Şi pun pariu că nici după alegerile de anul acesta nu se va mai schimba mare lucru. Mi-aş dori să mă înşel, dar…..

Iaşul are nevoie de oameni gospodari tot timpul şi nu o dată la 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.