Momentele de cotitură

În viaţa fiecăruia dintre noi există moment/momente de cotitura. Atunci când trebuie să iei decizii radicale, când trebuie să schimbi macazul. Când de acţiunile tale de acum, depinde viitorul  pe care ţi-l vei crea. Este acel moment în care simţi că întrega ta existenţă depinde de deciziile pe care le vei lua.

Momente de cotitura

Momentele de cotitură sunt momentele în care trebuie să te decizi, ce oameni vrei să mai ai alături, trebuie să te hotărăşti în care barcă vei merge şi pe cine vei arunca din barcă. De cele mai multe ori, viaţa te ia pe nepregătite şi îţi oferă situaţii extreme, din care trebuie să ieşi ca un luptător. Iar în ultima perioadă, am tot întâlnit oameni aflaţi la momente de cotitură. Şi nu, momentele de cotitură nu trebuie să aibă nepărat conotaţii negative.

Personal ştiu oameni care, la un moment dat, au virat la 180 de grade şi acum sunt cu mult mai linistiţi. Ştiu oameni care au renunţat la viaţa din multinaţionale şi au ales să se mute la ţară, unde sunt cu mult mai liniştiţi şi mai umani. Am cunoscut oameni care, datorită unei situaţii precare de sănatate, au fost nevoiţi să renunţe la joburile stresante şi acum fac ceea ce le place şi ceea ce îşi doresc. Pentru că libertatea fiecăruia dintre noi este diferită, sufletul se mulţumeşte diferit pentru fiecare dintre noi.

Acum, gândiţi-vă un pic – cum aţi reacţiona dacă aţi afla că trebuie să renunţaţi la tot ceea ce faceţi acum şi care vă aduce satisfacţie? Asta pentru că de schimbarea totală a vieţii voastre depinde ceea ce se va întâmpla cu voi. Sunt momente când trebuie să renunţi la tot. Şi acele momente nu sunt anunţate de nimic şi de nimeni. Ele vin şi te pun în faţa faptului împlinit. Trebuie să iei o decizie fără prea multe comentarii.

Iar oamenii reacţionează diferit în astfel de ocazii. Unii continuă să lupte, alţii clachează şi trebuie ajutaţi să treacă peste moment. Dar niciodată nu vom fi pregătiţi pentru momentele grele din viaţa noastră. Oricât ne dăm noi cocoşi şi nu vrem să recunoaştem. Indiferent de cât de puternic eşti, momentele în care afli că sănătatea îţi este şubrezită, în momentele în care afli că o persoană dragă ţie nu mai este, în momentele în care rămâi pentru o perioadă lungă de timp fără un venit, te dau de pe traiectorie. Diferă de la fiecare persoană în parte, timpul în care te ridici de unde ai căzut, te scuturi de praf şi continui să lupţi.

Punctele definitorii ale evoluţiei fiecăruia dintre noi pot fi dureroase. A învăţa din greşelile făcute de-a lungul timpului, poate să fie un proces dureros, dar uneori indispensabil. Pentru că momentele de răscruce te pot face să îţi reconsideri viaţa, în câteva secunde.

Cei mai mulţi depăşesc momentele grele din viaţă fără să facă mare tam-tam. Şi nu pentru că nu ar avea nevoie de ajutor, ci pentru că îşi îndreaptă atenţia spre a găsi o rezolvare a problemelor apărute. La un moment dat, fiecare dintre noi, trebuie să facă greşelile din care să tragă învăţăminte. Dar ştiţi vorba aceea: ” mai bine să înveţi din greşelile altora, decât din greşelile tale”. Asta pentru cine reuşeşte.

Când vă este foarte greu, gândiţi-vă la vechea vorbă din popor: “Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce”. Deci, ridică de jos, scutură-ţi genunchii şi continuă să lupţi. Iar dacă vezi că repeţi aceleaşi greşeli, schimbă macazul şi coteşte la 180 de grade. Aşa este posibil să ai o altă perspectivă asupra vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.