Piatra Neamț – oraș turistic

Am fost cu puțin timp în urmă la Piatra Neamț – recunosc că am luat decizia forțați de limitarea dată de distanță – având în vedere faptul că am mers împreună cu Iustina trebuia să luăm în calcul distanța drumului. Nu vă voi povesti ce peripeții am avut pe drum, ci voi trata Piatra Neamț din punct de vedere turistic.

 Nu sunt simpatizant politic, dar atunci când cineva face lucruri frumoase trebuie apreciat – iar primarul din Piatra Neamț a știut să refacă orașul și să îl repună pe harta turistică. Beneficiind de un climat favorabil a știut să profite de prezența muntelui și să atragă turiști în orașul pe care îl conduce.

Ținând cont că Piatra Neamț este al doilea oraș din România care are telegondolă – telegondolă ce îți oferă un peisaj superb deasupra orașului, nu poți să nu te întrebi de ce Iașiul sau Timișoara nu au așa ceva. Dacă mai ținem cont și de faptul că într-un oraș mic se regăsește și o Gradină Zoologică și nu în ultimul rând dacă ținem cont de amenajarea traseelor turistice, putem spune fără să greșim că Piatra Neamț s-a transformat într-un oraș turistic.

Ceea ce m-a surprins și mai mult este faptul că la Piatra Neamț există un punct de informare turistică care funcționează. Oare în Iași de ce nu există un astfel de punct de informare funcțional? Și uite așa Piatra Neamț reușește să atragă bani la bugetul local din turism. Nu mai vorbesc de sumedenia de pensiuni turistice existente la ieșirea din Piatra Neamț înspre Bicaz care varsă la bugetul local bani rezultați din activitatea turistică.

Pot spune cu mâna pe inimă că m-am simțit ca turist în Piatra Neamț foarte bine. Nu îmi pare rău că am ales să îmi pretrec mini-concediu la Piatra Neamț.

3 comentarii pentru articolul “Piatra Neamț – oraș turistic

  1. Avand copil mic si neavand masina am facut concediul in orasul Piatra Neamt. Vorbesc despre orasul Piatra Neamt si sincer ma bucur ca mai sunt orase in Romania in care se face efectiv ceva pentru atragerea turistilor.
    Cat despre Bicaz, Chei, Lacul Rosu sunt printre putinele locuri in care imi place sa ma intorc. Deocamdata acum drumul meu s-a oprit in orasul Piatra Neamt.

  2. exista si in Iasi un Centru de informare turistica, destul de fuctional. Isi are sediul chiar in centrul Iasului, langa cinema Victoria. Dar, probabil ca nu stiu cum sa se faca cunoscuti indeajuns sau nu am fost noi interesati pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.