Urăsc să urăsc

Urăsc să urăsc – aceasta este concluzia unor experiențe pe care tot le-am avut în ultima perioadă. Poate că este un defect, poate că nu. Dar un lucru știu sigur – am conștiința împăcată atunci când mă uit în ochii oamenilor. Am avut parte de-a lungul vieții, de oamenii care inconștient sau conștient mi-au făcut rău. Și de cele mai multe ori am tras destul de multe după. Cu toate acestea nu am urât pe nimeni și tot timpul am oferit prezumția că omul respectiv se va schimba. Din păcate o parte dintre oameni s-au îndepărtat de mine. A fost alegerea lor influențată cel mai probabil de situațiile de moment.

Urăsc să urăsc

Sursă foto: www.ziaruldegarda.ro

Din păcate interesele de moment pot apropia sau pot depărta oamenii. Și tot din păcate se întâmplă ca, atunci când situația o cere, oamenii să tragă unii în alții, fără niciun motiv real. Uite așa se pot crea animozități gratuite, venite din superioritatea pe care unii oameni cred că o au în fața altora. Dar știți ce, din experiența de până acum pot spune că acei oameni care par superficiali pot fi mult mai profunzi decât afișează. Unii dintre ei, pentru a-și păstra liniștea o fac pe-a neștiutorii. Asta nu înseamnă că nu știu, nu văd sau nu sunt la curent cu tot ce se întâmplă.

Cu toate acestea viața merge înainte, indiferent dacă vrem asta sau nu. Timpul cerne faptele oamenilor și de cele mai multe ori arată adevărata față a lucrurilor. Nu trebuie să urăști oamenii care ți-au făcut rău. Dintr-un singur motiv – viața e prea scurtă pentru a ți-o învenina. Am zis și o mai repet – cu toții avem de achitat note de plată. Diferă doar momentul în care vom plăti debitul. Știu că de multe ori par un tip naiv și ușor de dus de nas. Doar par :). Asta vine din modul meu de a gândi – ”pacea este de patru ori mai mare decât dreptatea”. Știu că adevărată față a oamenilor va ieși la suprafață la un moment dat. Și adevăratele interese vor fi vădite. Așa că, de ce să urăsc oamenii care îmi fac rău – fie și indirect?

Nu sunt bunul samaritean – nici pe departe. Dar prefer să îmi văd de treaba mea – am eu destul de multe pe care le pot îndrepta. De ce să intru în jocul zilei de azi – să mă frece grija de alții? Poate că și din aceasta cauză nu sunt un tip foarte sociabil la prima vedere. Mai ales față de cei ce mă așteaptă după colț – să mi-o tragă. Dacă oamenii ar înțelege că efectul faptelor lor se proiectează în viitor – dar în sens invers…  Poate că am trăi într-o societate mai responsabilă și mai bună. Așa ceva este utopic însă. Pentru unii este mai ușor să se ridice ei trăgând în alții.

Știu că răutatea poate fi considerată de unii o stare în trend. În acest caz prefer să nu fiu în trend. Știți cum sunt oamenii care după ce fac o răutate o fac pe-a nevinovații? Acei oameni sunt cei mai periculoși și e de preferat să îi ții cât poți de departe. Pentru că astfel de personaje nu au mamă și nu au tată. Au cultul propriei personalități și dacă lor le este bine ești prietenul lor. Dacă nu, ești cel mai mare dușman în viață. Nu am să înțeleg niciodată astfel de oameni și nici nu mi-i doresc alături. Prefer să fiu considerat prost, dar să îmi văd de liniștea mea.

Viața este prea frumoasă trăită alături de oamenii pe aceeași lungime de undă, pentru a o perturba cu sentimente negative. E greu să fii indiferent la răutăți. E greu să îți stăpânești pornirile răzbunătoare. E și mai greu să poți trece peste cuvinte jignitoare. Dar dacă reușești să faci asta, îți găsești echilibru care te face să ai o stare de bine. Indiferent de cât de mult se străduiesc alții să ți-o schimbe. Și asta enervează rău tare. Poate mai mult decât o acțiune îndreptată împotriva lor.

Și știți ce este și mai comic? De multe ori se întâmplă ca acei oameni care ți-au făcut rău să îți iasă în cale în cele mai diverse situații. Și neașteptate. Iar reacțiile lor atunci când te văd sunt epice. Să vezi cum apare roșeața în obraji, sau cum le piere zâmbetul îți dă certitudinea că se simt cu musca pe căciulă. Iar un zâmbet venit dinspre tine îi pune într-o încurcătură și mai mare. Pentru că nu se simt bine, vor căuta să te trateze cu indiferență și vor sta tot timpul în colțul celălalt al încăperii cu spatele la tine. Și te vor trata cu superioritate. Este singura lor armă care îi va face să se simtă bine.

Urăsc să urăsc oameni și asta îmi dă o stare de bine.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.