Ești un campion

Da omule, să nu uiți că ești un campion. Știu, în vremurile astea e greu să crezi. E greu să îți menții entuziasmul câștigat foarte greu, atunci când toate par că merg înapoi. La fel de bine este mult mai ușor să te lamentezi și să abandonezi lupta. Dar, știi foarte bine că mai mereu găsești resursele necesare să o iei de la început. Pare o muncă sisifică, plină de obstacole, dar campionii nu renunță. Faptul că ai ajuns până în acest moment arată că ești campion. Chiar dacă nu ți-a dat nimeni medalia de aur, viața ți-a arătat că mai mereu ai fost pe locul 1. Fiecare dintre noi este un campion. Pentru că, fiecare a avut momente în care a fost pe punctul de a abandona lupta, dar a continuat. Asta fac campionii.

Știu că puțini ți-au spus lucrul acesta. Nici nu au interesul să conștientizezi că ești campion. Societatea te vrea amorțit, fără energie, astfel încât să accepți orice. Știu, toate merg pe dos – dar un campion nu se lamentează. Dă totul pentru a ieși învingător. Și asta faci și tu zilnic – lupți pentru a ieși pe primul loc. Meriți felicitări pentru că nu abandonezi lupta și pentru că mereu cauți metode de a te îmbunătăți. Dar, nu uita performanța este privită cu invidie și ranchiună de ceilalți. Pentru că, pur și simplu nu înțeleg cum te poți reinventa, iarăși și iarăși.

Pentru a defini ceea ce vreau să îți spun, am să încerc să scriu mai jos câteva trăsături ale unui campion. Pe care și tu le ai. Sunt sigur de asta. Poate că doar mai trebuie să și conștientizezi. Hai să le luăm pe rând și dacă am dreptate bifează calitățile de campion pe care le ai deja.

  1. Campionii sunt oameni normali ca și tine – hai să ne gândim un pic la ce înseamnă acum Simona Halep și ce însemna acum ceva ani, când se știa prea puține despre ea. Ceea ce îi face campioni este perseverența de a continua chiar și atunci când au căzut de nenumărate ori. Bun, acum spune tu, te rog, de câte ori te-ai ridicat și ai mers mai departe? Răspunde-ți ție – este de ajuns.
  2. Campionii au încredere în forțele lor – pentru că știu că dacă vrei reușești. Cu siguranță că, dacă vei discuta cu un campion, îți va spune că au fost momente în care s-a îndoit de el și de capacitățile lui. În schimb a strâns din dinți și a mers mai departe, până a trecut primul linia de sosire. Tu îți mai aduci aminte cum ai depășit greutățile, deși nu mai aveai încredere în tine? Fii sincer – este suficient
  3. Campionii își trăiesc viața așa cum este ea. Au învățat că prin propriile forțe și cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt singurii care își pot îmbunătăți viața. Cu alte cuvinte viața trăiește prin ei. Se spune că fiecare trăiește viața pe care și-o pregătește. Pentru că, da, campionii știu că viața lor va fi mai bună, dacă acțiunile lor vor fi mai bune. De câte ori ți-ai schimbat viața în mai bine făcând lucrurile altfel, mai bine? Tu ești singurul care știi – este în regulă.
  4. Campionii știu că eșecul nu este finalul. De ce spun asta? Pentru că un campion știe că eșecul este doar un prim pas spre succes. Fiecare eșec îl va ajuta să își clădească succesul. Campionul nu va face altceva decât să se oprească un pic și să încerce din nou. Până va reuși să depășească momentul. Nu-i așa că realizezi că nici tu nu te-ai oprit la primul eșec? Probabil că zâmbești acum – asta arată că ești un campion.
  5. Campionii știu că victoria stă doar și doar în mâinile lor. Și muncesc pentru asta de dimineață și până seara. Fără să se plângă și fără să se laude. Pentru că știu că la un moment dat vor reuși. Au în minte doar scena în care vor ridica cupa deasupra capului. Nu știu în ce moment ești tu acum, dar sunt sigur că până aici ai obținut victorii prin propriile forțe. Nu-i așa că ești un campion?
  6. Campionii nu se tem de suferință – oare de câte ori un gimnast nu își rupe picioarele, degetele până să reușească? Cine îți va spune că drumul spre victorii este ușor, lipsit de suferință, te va minți. Și tu știi foarte bine că ai reușit să ajungi în punctul în care te afli, trecând și prin suferință. Așa se călesc campionii. Pentru că, victoria obținută după ce treci de suferință este cu mult mai dulce.

Campioni suntem cu toții, indiferent de momentul vieții în care ne aflăm. Nu este un citat motivațional, este pura realitate. Dacă nu mă credeți, gândiți-vă la voi și la viața voastră. Și veți vedea că de-a lungul ei ați fost și învingători, dar și învinși. Ați avut momente în care de abia vă târați în genunchi, dar și momente în care treceați în pași de vals. Au fost situații în care ați fost pe punctul de a abandona lupta, dar ați continuat să mergeți. Și faptul că ați ajuns unde sunteți acum, vă face campioni. Chiar dacă aveți senzația că lumea vă privește ca pe niște pierzători, conștientizați că sunteți adevărații campioni ai vieții voastre.

” Campionii gândesc în viață după următorii termeni: pot, îmi doresc, sunt” – Denis Waitley

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.