Am încetat să mai fiu bun

Am încetat să mai fiu bun – de astăzi voi avea grijă cu oamenii care merită să fiu bun cu ei. Bunătatea va exista în continuare în mine pentru că asta nu poate să dispară. Doar atenția va fi sporită. A fi om este o calitate pe care observ că din ce în ce mai puțini oameni o au. Până acum m-am ghidat după principiul ”fii bun cu oamenii, indiferent de ce îți fac ei”. Dar știți ce? Nu poți să te faci că nu observi la nesfârșit. Pentru că, de cele mai bune ori, bunul simț și bunătatea sunt confundate cu prostia. Dacă vreți, puteți să spuneți că m-am săturat să fiu ”prost”.

Am încetat să mai fiu bun

Sursă foto: psnews.ro

Așa că, de astăzi voi avea grijă cum voi direcționa bunătatea mea. Nu voi mai irosi timpul cu cine nu merită. În fond și la urma urmei nu poți să placi tuturor. Nici nu îmi doresc asta. Dar, dacă nu mă placi, nu veni la mine cu graiul mieros atunci când ai un interes. Pentru că, din păcate pentru tine mi-am dat seama de ce îți poate pielea. Chiar dacă m-am făcut că nu văd până acum. Știu că te doare la un metru în spate și că tu crezi despre tine că ești sus de tot. Dar, viața plătește în aceeași monedă în care îți faci tu plățile.

Asigură-te că, atunci când vii să îmi ceri ajutorul, ai conștiința împăcată. Gândește-te dacă ai făcut ceva care m-ar fi putut afecta pe mine sau pe cei dragi mie. Asta ca să facem amândoi economie și de timp și de zâmbete prefăcute sau amabilități fără acoperire. Nu este așa mai corect? Promit că eu personal nu te voi deranja inutil. Dacă vei învăța să fii om dincolo de interesele de moment pe care le ai, putem discuta oricând. Dar, nu ai cum să fii om doar atunci când ai un interes în ceea ce mă privește. Iar după să uiți ce înseamnă calitatea umană. Cel puțin mie îmi dă cu virgulă atunci când văd un astfel de comportament.

Și nu uita un lucru – bunătatea unui om se vede în ochii lui. La fel și prefăcătoria. Chiar dacă ai lentile de contact să știi că tot se vede. Asta dacă te întrebai ce m-a apucat! Sfat prietenesc – acțiunile tale te vor da de gol, chiar dacă ești priceput/ă în arta cuvintelor. Mai devreme sau mai târziu oamenii își vor da seama ce fel de persoană ești. Și știi ce se va întâmpla atunci? Îți vei da seama de două lucruri: 1 – vei avea lângă tine oameni asemănători ție, care își văd doar de interesul lor; 2- vei vedea cât de goi sunt oamenii pe dinăuntru. Sincer să fiu nu aș vrea să fiu în preajma ta, când vei realiza ce se întâmplă.

Pentru voi dragi oameni buni, voi rămâne același om pe care îl știți. Cu defectele sale și cu poticnirile sale. Nu sunt perfect, dar vă asigur de faptul că veți avea tot timpul ușa deschisă. Pentru voi îmi voi păstra zâmbetul sincer, cuvintele de încurajare sau bobul de ajutor atunci când veți avea nevoie. Oamenii buni nu se schimbă după cum bate vântul. Iar calitatea umană rămâne aceeași și peste ani. Și asta se vede cu ochiul liber. Continuați să fiți buni – doar așa bunătatea aparentă va fi acoperită de bunătatea reală, izvorâtă din suflet. Știu că este greu, dar să știți că suntem din ce în ce mai mulți. Doar că nu avem îndrăzneala pe care o au alții.

Am să spun un lucru pe care nu l-am spus până acum. Văd dincolo de cuvinte și simt omul prefăcut fără să mă chinui prea tare. Și de astăzi voi fi la fel de bun, dar corect – voi oferi ceea ce mi se oferă. Fără resentimente și drame. Așa este cel mai corect pentru toată lumea. Pentru că de astăzi nu voi mai avea timp de pierdut cu prefăcătoria. Sunt oameni care merită cu adevărat să le fiu alături.

Vă rog să luați această postare ca o constatare și nu ca pe o postare de laudă sau amenințare. Nu uitați că răutatea se arată mai devreme sau mai târziu în diverse ipostaze. Trebuie doar să ai ochi să o vezi și să te protejezi când vine înspre tine.

Fiți buni – pentru că bunătatea deschide și cele mai reci inimi!

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.