Vreme trece, vreme vine……..

Mai toate canalele de stiri nu furnizeaza decat informatii negative – chiar nu imi dau seama daca acest informatii duc la cresterea rating-ului sau doar la alaramarea populatiei.
Mai nou se vehiculeaza doua ipoteze apocaliptice si anume : pana in 2050 populatia Terrei va ajunge la 9 miliarde de suflete si a doua facea referire la faptul ca in scurt timp oamenii se vor bate pentru mancare.
Trendul ascendent al natalitatii la nivel mondial se va mentine – asta daca nu va veni un razboi, o foamete sau un mic virus care sa mai curete din actuala populatie a lumii. Totusi nu pot sa nu imi aduc aminte de faptul ca exista la un moment dat o teorie prin care se face referire la Noua Ordine Mondiala – oare tot ce se intampla acum in lume (chiar si aceste stiri prin care se anunta marirea numarului populatiei si sfarsitul hranei) nu are legatura cu dorinta unor oameni puternici de a subjuga “plebea”.
Oare toate framantarile, atat economice cat si politice nu sunt generate de diverse grupari de interese? Pare prea ciudat cum pana acum economia mondiala parea infloritoare si dintr-o data in 2 ani de azile tari precum Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda sunt aproape de intrarea in faliment. Ce se va intampla cu populatia acestor tari?
Nu stiu cati dintre voi v-ati pus intrebarea de ce au fost creati banii (nu ma refer la teoriile economice care stau la baza aparitiei banilor) si toate instrumentele bancare (oare stramosii nostri nu puteau trai doar prin realizarea trocului?). Sau din ce cauza omenirea a fost obisnuita cu un anumit grad de comoditate (masina de spalat, plasme, pc-uri, telefoane de ultima generatie, cuptoare cu microunde).
Nu militez pentru conservatorism si nici pentru lipsa desavarsita a tehnologie, dar sincer va spun cred ca omenirea a fost invatata sa nu mai aiba propriile idei si propriile valori – este lasata sa vegeteze in confortul dat de ultimele tehnologii.
Poate ca din cauza acestei supratehnologizari a aparut si actuala criza financiara.
Inchei prin a va adresa doua intrebari: Cati dintr voi ar putea trai fara: telefon mobil, masina de spalat, masina auto, plasme, pc-uri, facebook? Aveti alternative in cazul in care toate acestea ar disparea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.