Obiectivele se setează pentru a fi atinse

De curând am reușit să îmi ating un obiectiv stabilit la început de 2013 și am așa o senzație de faină, încât vă spun și vouă cum am reușit să îmi setez pașii pentru a ajunge acolo unde mi-am dorit. Nu va fi un articol motivațional, va fi mai degrabă un exemplu pe care îl puteți lua sau nu în calcul. În primul rând trebuie să nu vă setați obiective pe care nu le puteți atinge. Mergeți din obiective mici în obiective mici, astfel încât prin atingerea lor repetată să nu vă șubreziți moralul. Da, obiectivele se seteaza pentru a fi atinse.

 

Obiectivele se seteaza

Dar înainte de a va seta obiectivele, stabiliți-vă instrumentele pe care le veți folosi în atingerea obiectivelor. Spre exemplu, dacă vă setați ca obiectiv să economisiți o sumă de bani, asigurați-vă că aveți resursele fizice și psihice pentru a vă duce la îndeplinire obiectivul. Pentru că atunci când îți stabilești un obiectiv, în fiecare zi trebuie să faci pași mărunți spre realizarea lui. Nu am să vă spun să vă puneți poze pe care să le vizualizați zi de zi – este mult mai important să vă creionați imaginea în mintea voastră și să vă imaginați în momentul atingerii obiectivului. Veți reuși în felul acesta să purtați tot timpul cu voi imaginea obiectivului și veți face tot timpul pași înspre atingerea lui.

Fericirea voastră va depinde de modul în care vă veți îndeplini obiectivul. Aveți grijă, pentru că de cele mai multe ori, eșecurile pe care le veți avea pe drumul înspre atingerea obiectivului vor avea toată șansa să vă demoralizeze și să vă bage în depresie. Asta dacă nu ați făcut și un plan pentru asumarea eșecurilor acțiunilor voastre. Pentru că da, din păcate, nu toate obiectivele pe care ni le stabilim în viață pot fi atinse fără nici o piedică, sau fără nici un pas înapoi. Uneori, atunci când vedeți că nu reușiți să mai înaintați, opriți-vă și făceți-vă o imagine de ansamblu asupra evenimentelor și piedicilor pe care le-ați întâmpinat. Ușor, ușor veți vedea ce trebuie să faceți pentru a vă atrage rezultatele dorite.

Veți întâlni mulți binevoitori care vă vor spune că nu veți reuși, că lor li se pare imposibil să mergeți înainte și să vă atingeți obiectivele. În momentul acela, transformați-vă în broscuța cea surdă și țintiți vârful drumului vostru, obiectivul. Și mergeți ușor, ușor în sus, mai poticnit, mai lin, așa cum reușiți voi să vă faceți drumul. Când mergem pe munte, avem parte de cărări batătorite, dar si de drumuri mai grele. Important este ca în nici un moment să nu uitați ceea ce ați stabilit că trebuie să reușiți.

Iar ca ultimă recomandare, trebuie să țineți cont ca atunci când ajungeți la obiectivul vostru, să vă uitați în urmă și să mulțumiți. În felul acesta veți reuși să vedeți de unde ați plecat, cum ați reușit să transformați piedicele în avantaje și cum ați reușit să nu țineți cont de binevoitori. Iar în momentul în care veți mulțumi divinității că a vegheat asupra voastră, toate apăsările pe care le aveți se vor risipi.

Nu renunțați la visele voastre, asta dacă acestea sunt stabilite corect – dacă visați să ajungeți pe Lună e un pic cam improbabil să vă atingeți visul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.