Cadou pe viata

Fiecare dintre noi, oamenii de rand, avem la un moment dat, amintiri ce ne raman vesnic in minte. Fie ca este amintirea unui cadou, sau amintirea unei clipe de viata, totul ne ramane intiparit in minte. Ne amintim fiecare amanunt si ne pierdem in placerile amintirilor. Dar ce frumoase sunt amintirile care ne raman pe viata si cat de  speciali sunt oamenii care ni le ofera. Nu exista o viata urata, ci prea putine amintiri frumoase care sa iti rascoleasca inima si mintea la rememorarea lor.

Zilele trecute, imaginea unui cadou mi-a readus in minte amintirile unei perioade placute din viata mea. Cand am intrat pe site-ul Borealy si am vazut Inelul Forever Citrine, am avut o senzatie de deja vu. In urma cu ceva ani in urma, daruisem un inel asemanator unei persoane extrem de dragi mie. Numele inelului (forever) mi-a adus aminte ca ne-am jurat dragoste vesnica, plina de impliniri si fericiri, plina de ursuleti si copii. Imaginile de atunci imi revin si acum in minte – momentul in care plin de emotie am scos inelul si i l-am daruit prietenei mele, dar si fericirea pe care am trait-o cand, cu o sclipire angelica in ochi viitoarea mea sotie mi-a suras, semn al unei acceptari tacite.

Imi aduc aminte si acum, dupa ce au trecut anii, ca inelul daruit avea sa devina legatura solida dintre mine si viitoarea mea sotie. Dupa o relatie de 13 ani de zile, timp in care am trait si bune si rele, acest inel a pecetluit dragostea noastra si a desavarsit-o intr-o contopire a noastra in viitoarea familie Durbaca. Imi aduc si acum aminte cand i-am daruti Inelul Forever Citrine, pe un Chinelli Crystal Swan (suport de lebada pentru inele). Tin minte si acum replica destinatarei cadoului meu – “Un inel pentru o viata”, replica ce inca ma marcheaza si acum.

Pe malul unei ape, la apusul soarelui, inimile noastre bateau impreuna, stiind ca pentru o viata nu vom mai fi un el si o ea, ci vom fi un intreg. Venise momentul in care unul si cu unul inceteaza sa mai faca doi si fac doar unul. Era momentul in care eu si ea, tacit ne legasem unul de altul, era momentul in care simteam cu adevarat ca suntem sufletele pereche ce s-au regasit. Ca si o coincidenta, pe deasupra noastra cerul era invadat de randunele, simbolul stabilitatii – stabilitatea pe care cu singuranta ne-o doream amandoi.

Ramasese de fixat doar data minunatului eveniment, lucru ce se dovedea a fi minor. Nu cu mult timp inainte de nunta, am vrut sa ii dau sotiei mele o nota de eleganta, prin care sa radieze in seara ei. Si astfel i-am daruit Angel Tiara Mireasa, un element ce a cazut perfect tinutei de doamna a frumoasei mele sotii. Pentru ca da, avea sa devina regina mea pentru totdeauna. Era momentul in care ea trebuia sa fie regina serii si a vietii mele. Sclipirea tiarei avea sa ofere un glob de protectie iubirii noastre in seara nuntii. Stiti si voi cum, in acea seara speciala, trebuie sa ai ochi doar pentru ea si urechi doar pentru spusele ei.

Cu ceva timp inainte de nunta i-am daruit aceasta tiara, iar langa noi erau nasii, ca martori ai fericirii noastre. Cu un suras galant sotia imi arata Inelul Forever si imi spune sa il pun la piept, sa fie dovada ca iubirea noastra a rezistat trecerii anilor. Nu va ascund ca si acum, in costumul de mire, in buzunarul din dreptul inimii se gaseste urma inelului. Si acum am pastrata in minte imaginea sotiei valsand langa inima mea, plutind de fericire si sclipind a nemurire. Toti invitatii erau mirati de fericirea care ne-a cuprins si nu intelegeau de unde sclipeste mireasa.

In viata, unele cadouri sunt pentru totdeauna, iar importanta alegerii cadoului este primordiala. Pentru ca peste ani amintirile trebuie sa starneasca zambete. O viata frumoasa trebuie sa fie plina de amintiri placute – in cazul nostru, viata de cuplu a inceput frumos si asta datorita Borealy, care ne-a dat ocazia sa ramanem cu amintiri frumoase, amintiri ce si-au pus amprenta pe nasterea familiei Durbaca.

Amintirile noastre sunt dovada aspiratiilor noastre, iar importanta lor este data de placerea pricinuita. Pentru noi, Inelul Forever va fi intotdeauna pe degetele sotiei, pana cand moartea ne va desparti, iar tiara Angel Tiara Mireasa va fi purtata vesnic in amintirea mea – pentru ca sotia mea este regina familiei noastre.

Multumim Borealy!

Postare scrisa pentru Superblog 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.