Cuvantul NU interzis in 2011

Anul acesta vreau sa ma schimb. Nu vreau sa mai folosesc cuvantul nu pot. Vreau ca anul acesta sa fie excelent, pentru mine, pentru Iustina si pentru Simona.
Chiar daca vor aparea probleme – e imposibil ca in decurs de 1 an sa nu apara si situatii neplacute. Dar voi incerca sa le trec cu fruntea sus. Au fost prea multi de NU pana acum, am avut o gandire mult prea pesimista. E timpul ca lucrul acesta sa se schimbe. Si daca eu voi fi optimist voi incerca sa dau optimismul meu si voua.
Nu stiu cati dintre voi v-ati intrebat de ce noi ca parinti spunem copiilor NU este voie sa faci aia. De ce limitam copilul si ii instauram starea de frica si de limitare a posibilitatilor lui. Un nou nascut lasat intr-un bazin cu apa va inota si nu se va ineca, pentru ca nu cunoaste semnificatia cuvantului NU.
In viata de multe ori am spus NU. Si ce este mai grav lucrul acesta l-am impus si altora, care au trebuit sa ma suporte. In schimb vreau ca lucrul acesta sa nu ii influenteze viata Iustinei. O voi ghida in asa fel incat sa folosesc cat mai putin cuvantul NU cu toate derivatele lui.
Si vreau lucrul acesta pentru ca in 2011 voi da interzis cuvantului NU.

2 comentarii pentru articolul “Cuvantul NU interzis in 2011

  1. Sa ne povestesti daca o sa-ti iasa 🙂 Eu ii urez bafta!
    Referitor la anumite limite impuse copiilor – ai dreptate. Totusi, ele trebuie sa mai si existe. Se spune, insa, ca e mai bine sa folosesti propozitii care sa nu contina acel urat NU.
    In loc de “nu pune mana acolo!” – “ia mana de acolo”, “nu rupe floarea” – “hai sa lasam floricica la locul ei”… si tot asa.
    Din pacate, fuga in care suntem mereu ne face mai comozi si mai generosi cu nenea NU…

  2. Apreciez initiativa ta si sper sa iti mearga caci daca reusesti, vei avea numai de castigat. Cu toate astea e foarte usor de zis, insa greu de facut. Intotdeauna am apreciat persoanele optimiste, care refuza sa zica NU pot, nu fac, etc. Cat despre copilasi, si eu traiesc de o vreme incoace, o adevarata drama cand vine vorba de a interzice. La acest capitol mai am si eu multe de invatat, intrucat copiii mici pot fi foarte manipulatori si ti-e greu sa-i zici NU sau sa gasesti greu o alta forma de exprimare care sa nu il faca si mai incapatanat.A dat cateva exemple foarte bune anda_elena mai sus. Chiar ii multumesc pt ele. In final, mult succes cu noua strategie, intrucat eu sincer iti marturisesc ca functioneaza. Eu cred ca sunt una din cele mai optimiste persoane pe care le cunosc si iti doresc sa fii la fel. Vei atrage numai lucruri bune in viata ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.