Mandria lui tata

Sentimentul de parinte l-am experimentat acum 2 ani de zile, cand a venti pe lume Iustina. De atunci si pana acum am avut foarte multe impliniri alaturi de ea. Am tresarit la fiecare suspin al ei, m-am transformat in catel pentru un zambet de-al ei, m-am dat peste cap pentru a-i fi bine. Acum doi ani, odata cu Iustina s-au nascut si parintii Simona si Ionut.

Bucuria de a fi parinte nu poate fi inteleasa la adevarata ei valoare decat daca ai un pui de om care sa te caute din priviri si care sa iti spuna tata/mama. Linistea din casa nu mai este liniste, dar atunci cand iti vezi copilul dezvoltandu-se armonios iti trece oboseala. Nu mai ai timp pentru tine dar atunci cand copilul tau te imbratiseaza de cum vii acasa nu iti mai trebuie nimic. In momentul in care ai devenit parinte totul se invarte in jurul copilului tau. Noptile sunt mai scurte diminetile le traiesti mai intens. Fiecare masa luata cu al tau copil iti sudeaza relatia cu el – puntea dintre tata/mama si copil se face pe vecie.

Acum doi ani a inceput o poveste frumoasa in care actorii principali suntem noi: mama, tata si Iustina. O poveste cu pitici, Alba ca Zapada si multe personaje dragi copilului. Odata cu Iustina ne-am adus si noi aminte de cum era copilaria noastra. O poveste care nu va contine niciodata “a fost odata” ci tot timpul va urma. O poveste cu multe momente frumoase si zile inseninate de zambetul si rasul cristalin al ei.

Cand suntem intrebati daca am simtit cand a trecut aceasta perioada raspunsul clar este nu. Ne uitam la Iustina si inca nu ne vine sa credem ca a facut 2 ani. Nu credem ca suntem parintii perfecti dar ne straduim. Nu avem pretentia ca suntem parintii model dar incercam sa ii oferim Iustinei modele de viata. Nu am stiut sa fim parinti decat atunci cand s-a nascut Iustina. Ne-am desavarsit ca oameni, ca parinti, iar Iustina ne-a facut mai buni, mai responsabili fata de viitorul ei.

Nu e nimic mai frumos decat sa iti inveti copilul sa manance, sa vorbeasca, sa mearga, sa interactioneze cu ceilalti. Iar noi am fost norocosi cu o fetita cuminte si desteapta care a prins foarte repede. Totusi parca perioada de 2 ani a trecut mult prea repede si a venit momentul in care Iustina sa faca pasul premergator mersului in colectivitate.

Suntem parinti fericiti si impliniti!

2 comentarii pentru articolul “Mandria lui tata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.