Draga domnule Basescu, draga domnule Boc

(Ne)Stimatilor domni,

In 1989 nu aveam decat 6 ani, dar tin foarte bine minte cum masele s-au revoltat impotriva unui dictator, care tinea Romania in subdezvoltare. Nu pot sa nu fac o comparatie intre ce a fost in 1989 si ce se petrece in zilele de astazi. Un lucru este diferit – nesimtirea dumneavoastra; prin ceea ce faceti, va bateti joc de milioane de romani, care inca nu au decis sa plece peste hotare.
Pe langa faptul ca obligati pensionarii la moarte sigura prin scumpirea excesiva a medicamentelor, pe langa faptul ca obligati toti romanii sa nu mai aiba sanse sa ajunga la pensie prin marirea varstei de pensionare, mai vreti sa faceti inca o ineptie – sa reduceti indemnizatiile mamelor la 600 RON.
Tare asi vrea sa va cresteti nepotelul dumneavoastra domnule Basescu cu suma de 600 RON pe luna, in conditiile in care pe luna se consuma in medie 2 baxuri de pampers, biberoane, tetine, patut, hainute, carut, etc.
Tare as vrea ca atunci cand copilul dumneavoastra plange de foame sa ii spuneti ca nu puteti sa ii oferiti ceva mai satios. Tare as vrea sa va vad ce ii spuneti unui copil mic de 1 si 6 luni care vrea sa ii cumparati ceva si dumneavoastra nu mai aveti bani.
Tare as vrea sa va vad cum platiti ratele la banci.
Am o nelamurire foarte mare: de ce nu reduceti la strictul necesar numarul de masini de demnitari; de ce nu reduceti salariile nesimtite pe care domniile dumneavoastra le au; de ce nu reduceti cheltuielile de deplasare si ar mai fi multi de de ce.
Sansa iesirii Romaniei din criza nu este reprezentata de reducerile de salarii, de reducerile pensiilor, de reducerile indemnizatiilor, ci masurile de atragere a investitorilor, care pe langa infuzia de capital in economia romaneasca ar crea si locuri de mana, masurile de relaxare fiscala care ar duce la cresterea de lichiditate, etc. Dar banuiesc ca manualele de economie pe care dumneavoastra le studiati prezinta informatii cu totul abstracte.
Un singur lucru trebuie sa va mai spun – aveti grija ca populatia Romaniei incepe sa nu mai aiba rabdare, aveti grija sa nu sfarsiti ca cei din 1989; aveti grija sa nu scapati tara din criza.
Si totusi: SA TRAITI BINE IN ALTA TARA ROMANI.
Cat de mult am zis eu ca nu e de plecat din tara, masurile care se iau in tarisoara noastra nu duc decat la o singura solutie – gasirea unei normalitati dincolo de granitele tarii.

Un cometariu pentru “Draga domnule Basescu, draga domnule Boc

  1. Situatia e mult diferita fata de 89. In primul rand exista mult mai multe distractii acum decat atunci. In al doilea rand exista TV unde la cate talk-show-uri au aparut acum (ca numai d-astea vezi) iti refulezi toate frustrarile si presiunea psihologica este eliminata putin cate putin si controlat. In plus romanii nu sunt o comunitate, sunt bisericute bisericute si se pricep de minune sa arunce cu oua unii in altii. Se coalizeaza greu in interes comun.

    Fa o comparatie intre Franta si Romania, unde au vrut sa mareasca varsta de pensionare cu 2 ani de la 60 la 62 (chestie normala avand in vedere cresterea sperantei de viata) si toata tara a fost paralizata de greve. Iar la noi au modificat varsta de pensionare si nu a protestat nici naiba. Ni s-a ucis spiritul civic si acum se profita de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.