România parvenită

Putem spune că acum România parvenită devine ușor-ușor brand de țară. Din păcate.Ceea ce se întâmplă la ora actuală în România este doar oglinda societății noastre. De ce spun lucrul acesta? Pentru că în ultimii ani, au ajuns la conducerea țării conjunctural o serie de oameni fără substanță. Dacă vreți este imaginea oamenilor parveniți sau a pupincuriștilor. Sună dur, dar într-o societate în care valorile nu sunt respectate, era chestiune de timp până când, în fruntea țării ajungeau oameni slabi. Și nu vorbesc din punct de vedere politic aici. Vorbesc strict din punct de vedere uman – al lucrurilor pe care le fac și care se văd în exterior. Iar dacă ce se vede în exterior este cum este, vă dați seama ce discută când nu sunt văzuți de nimeni…

România parvenită

Pe principiul cel ce strigă mai tare este băgat la înaintare – așa se întâmplă lucrurile în momentul acesta. Tupeul din baza societății a ajuns la vârful formelor de conducere. Sfidarea oamenilor simpli a ajuns program de condus țara aceasta. Disprețul față de toți cei care nu sunt ca ei a devenit doctrină de ghidare a acțiunilor. Legea pumnului celui mai puternic pe care o întâlnim de câțiva ani, este principala formă de condus oamenii pe care o știu cei din conducerea țării. Infracționalitatea nu mai este ceva anormal în țara asta, atât timp cât lucrurile se fac cum se fac la nivelul de sus al țării.

Și asta pentru că în conducerea țării au ajuns oameni care doar și-au urmărit interesul. Și pentru asta au jucat teatru atunci când erau la baza evoluției lor. Oameni spășiți, aparent buni, sociabili. Doar ca să placă celor care îi puteau propulsa pe scara ierarhică. Din păcate acest tip de comportament îl întâlnim peste tot. Iar în momentul în care acești oameni ajung să aibă în mâna puterea, își dau arama pe față. Pentru că simt că sunt cei mai puternici oameni și că pot face orice. Fără să dea socoteală – sunt mici dumnezei.

Modul în care se desemnează la momentul actual prim-ministru și cei din conducerea ministerelor nu știu cât are de-a face cu partea de competențe a acestora. Pentru că altfel nu îmi explic cum sunt puși oameni care nu au pregătirea necesară să conducă ministere. Nu am nimic cu nimeni. Dar eu știu un lucru – dacă vrei să meargă lucrurile într-o societate, trebuie să pui performeri în punctele cheie. Altfel, vei merge în gol, sau și mai rău te vei prăbuși. Asta o știu și copiii. Nu poți obține performanțe cu oameni din pluton.

Competențele unei persoane se dovedesc atunci când o pui să facă lucrurile pe care se laudă că știe să le facă. Dacă pălăria este prea mare se vede imediat. Și nu trebuie să privești ca un analist politic. Ci, pur și simplu ca un cetățean obișnuit. Revolta oamenilor simpli pleacă de la fața dublă pe care o afișează cei ce ne conduc. Și de la sentimentul pe care aceștia îl lasă. Nu ne interesează de voi, ci de cum să ne fie nouă bine. Așa se poate caracteriza filosofia celor de acum. Dar, pentru că aveți nevoie să auziți lucruri care să vă liniștească vă spunem că ne pasă de țară. Chiar așa? Unde mai găsesc ei o țară care să îi lase să facă ce vor? Fără să le fie frică de reacția poporului.

Din păcate astfel de persoane sunt în stare să folosească forța pentru a impune ceea ce își doresc. Și asta cred că este clar pentru toată lumea. Asta se întâmplă pentru că am dormit. Fiecare dintre noi și am lăsat ca lucrurile să meargă și așa. Știți cum e cu musafirul care vine și nu mai pleacă din casă? Eventual se comportă ca și cum ar fi casa lui. Așa și acum. Ei au fost invitați să conducă țara asta, iar ei confundă România cu propria lor feudă. Iar noi nu suntem altceva decât niște numere, care la un moment îi pot urca sau coborî.

Asta se întâmplă pentru că repetenții au ajuns să se creadă premianți. Și își mai dau și aere de oameni de valoare. Poate or fi, dar până acum nu au demonstrat altceva decât faptul că sunt oameni fără substanță. Care poate că acum sunt cu puterea în mână. Dar, peste ani lucrurile se vor schimba și va veni o scadență. Și se vor întoarce împotriva lor toate notele de plată –  decontate cu vârf și îndesat de fiecare om în parte. Pentru că incompetența poate păcăli pe moment și poate aduce prejudicii. Până la un punct.

Mă repet – așa se întâmplă când oameni slabi din punct de vedere uman ajung să ofere lecții de corectitudine. Este oglinda vie a parvenitului de România. Sper doar că ai noștri copii vor lua ca și exemplu de așa nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.