Înșelarea se întoarce

M-am întrebat zilele acestea dacă înșelarea se întoarce? Și oare până când ne vom tot izbi de oameni fără cuvânt? M-am săturat de oameni care nu știu ce este aceea corectitudinea și care tot timpul caută să meargă pe înșelarea celuilalt. Poate că e simplu să înșeli un om, poate că e floare la ureche să îți vezi sacii în căruță. Și nimic altceva să nu te intereseze. Azi înșeli pe unul, mâine înșeli pe altul și tu trăiești cu satisfacția că i-ai păcălit. Dar, omule, gândește-te că la un moment dat se vor întoarce lucrurile. Și atunci când te vei aștepta mai puțin, lucrurile vor fi împotriva ta.

Înșelarea se întoarce

 

Sursă foto: tvr.ro

Este chiar așa de greu ca în România să fii corect fără să fii luat de prost? Am mai spus-o și o repet – rău putem face fiecare, cu binele stăm mai prost. De ce sintagma ”calcă totul în picioare” este din ce în ce mai uzitată pe meleagurile României? Încep să cred că, atunci când se întâlnesc 2 români, unul dintre ei caută să îi înșele vigilența celuilalt. Pentru că altfel nu îmi explic dorința de a înșela, de a păcăli, pe care tot o observ de ceva timp încoace. Parolismul este unul dintre obiceiurile pe cale de dispariție. De cele mai multe ori nu te ajută nicio înțelegere scrisă. Oare chiar atât de rău a ajuns societatea asta în care trăim?

Aș vrea să fiu mai optimist, dar nu am cum. Pentru că, pe unde mergi trebuie să îți păzești spatele. Și să te transformi în organ de anchetă, înainte de a bate palma cu omul din fața ta. Poate că nu este el vinovat de atitudinea ta. Dar, atunci când vezi că oamenii caută să te păcălească, începi să îți iei măsuri de siguranță. Lucrurile sunt atât de simple, încât mă gândesc că unii oameni sunt inconștienți, atunci când vor să păcălească. Dragii mei, puteți să mă păcăliți odată, puteți profita de ”naivitatea” mea doar o singură dată. Dar, credeți-mă că mai devreme sau mai târziu voi vedea cum trebuie lucrurile. Oare după aia nu îmi voi păzi spatele când vă voi întâlni? Sau, oare nu voi mai vorbi și cu alte persoane despre voi?

E ușor să nu îți respecți înțelegerile. Este floare la ureche să nu îți asumi responsabilitatea. Dar, așa am eu un sentiment că Divinitatea nu lasă lucrurile fără o contra-măsură. Reciprocitatea funcționează de minune. Faci rău, mai devreme sau mai târziu vei atrage răul în viața ta. Faci bine, mai devreme sau mai târziu îți va fi bine. Acum fiecare își poate alege modul în care își trăiește viața. Doar să și-l și asume. Să nu se victimizeze atunci când vine scadența. Pentru că ea vine negreșit.

Tatăl meu avea o vorbă când eram mic – ” nu îți fura căciula singur”. Așa am fost crescut, așa voi fi în continuare. Voi avea încredere în oameni până la proba contrarie. Dar, cei ce își fură singuri căciula și atentează și la căciula mea, e bine să fie un pic mai atenți. Sau să își asume responsabilitatea acțiunilor lor. Și nu pentru că aș face eu ceva periculos pentru ei. Nicidecum – ci pentru că negrești se va întoarce energia negativă pe care au trimis-o înspre mine. Dar, se va întoarce de două ori mai puternică. Pentru că este o lege nescrisă – întotdeauna plătești cu vârf și îndesat atunci când vrei să faci rău. Chiar dacă mai târziu.

În viață fiecare dintre noi tot vom întâlni oameni puși pe a ne păcăli sau înșela. Fie financiar, fie sentimental, fie în orice alt fel. Pe moment e foarte posibil să ne-o luăm. Dar, după vom fi mai experimentați în recunoașterea păcălicilor și înșelătoriilor. Și vom putea lua măsuri atât pentru a ne proteja noi, cât și pentru a-i ajuta și pe alții să se protejeze.

” Dacă fiecare păcălit ar purta o coroană, am fi cu toții regi” – proverb galez

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.