Mărturii post-Forza ZU

Au trecut mai bine de 10 zile de la evenimentul din fața Palatului Culturii, dar ecourile încă se mai aud. Și asta pentru că Iașul a răspuns prezent la apelurile venite dinspre Radio ZU. Amenințarea din spoturile audio/video s-a transformat in realitate – ”Facem istorie!” s-a transformat în ”Am făcut istorie!”. Iașul avea nevoie de un astfel de eveniment – știu că au fost și că vor mai fi cârcotași ce vor avea de comentat, dar în momentul acesta nu mă interesează. Cateva marturii post FORZA ZU Iasi gasiti mai jos.

Marturii post Forza ZU

Cifra oficială a celor prezenți la eveniment este de 100.000 de suflete. Pare ireal, dar dacă priviți poza de mai sus vă veți da seama că nu este doar o cifră. Am să vă fac câteva mărturisiri ale celor care au urcat pe scenă (artiști)  – din spatele scenei s-a văzut reacția lor naturală.

Ideea centrală este că, majoritatea artiștilor care au urcat pe scenă au fost impresionați de puhoiul de lume ce venea înspre Forza ZU. Din spatele scenei nu se vedea exact numarul de persoane prezente, dar odata ce urcau pe scenă, artișii se întorceau către spatele scenei și întrebau din privire cum de s-au strâns atâtea suflete.

Poate că a fost momentul prielnic, poate că Iașul era avid după un concert in aer liber, poate că ne-a ajutat și vremea, poate că oamenii s-au strâns din curiozitate. Dar un lucru este cert și nu poate să îl conteste nimeni – Radio ZU este singurul radio din Romania, care a reușit să strângă 100.000 de persoane la un eveniment organizat de el. Dincolo de statistici, dincolo de clasemente.

Ca și în viața reală, artiștii sunt de 2 feluri – cu fițe și fără fițe. Nu am să dau nume, nu am să fac nominalizări – oricum se știu foarte bine de către toți cei care au fost in backstage. Dar toți au fost impresionați de ce s-a întâmplat la Iași. Și nu e lucru puțin ca artiști ca: Smiley, Horia Brenciu, Andra, BUG Mafia, Vunk, Voltaj, Antonia, Ina, Corina, Elena Gheorghe, Sore, HI-Q, etc sa aiba emoții.

Pentru asta meritați felicitați toți cei care ați fost în fața scenei.

Neoficial vă spun că, ai noștri colegi  de la București au fost plăcut impresionați de ieșeni, iar Daniel Buzdugan chiar este mândru că ieșenii lui nu l-au dezamăgit. Chiar dacă au fost oameni care l-au acuzat de vrute și nevrute, a demonstrat că în Iași este un om apreciat – dincolo de cârcotașii care îi găsesc tot timpul hibe.

Echipa Radio ZU Iași vă mulțumește că ati răspuns prezent în număr atât de mare și vă aplaudă în picioare.

 

2 comentarii pentru articolul “Mărturii post-Forza ZU

    1. Se desfasoara in fiecar an. La Iasi, Forza ZU a fost la a 3 a editie. Precedentele s-au desfasurat la Timisoara si la Brasov.
      Iasul detine recordul de audienta cu 100.000 de persoane prezente la eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.