Oameni frumoși ai Iașului – episodul 13

Oameni frumoși ai Iașului a ajuns la episodul 13. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase.

Oameni frumoși ai Iașului

Persoana despre care voi scrie astăzi nu se așteaptă la asta din partea mea. Poate și pentru că, deși ne cunoaștem de foarte mult timp, nu am interacționat foarte des. Dar, de fiecare dată când am făcut-o, omul despre care voi scrie astăzi și-a pus amprenta asupra mea. Prin modul lui de a gândi, prin felul lui de a fi, prin atenția asupra cuvintelor pe care le folosește. Chiar și atunci când nu este de acord cu tine, o spune într-un mod în care nu ai cum să te superi pe el. A trecut frumos prin viață și asta se vede din modul lui de a fi. Pe unii oameni nu trebuie să îi ai mereu alături, e suficient să te întâlnești de câteva ori și să îți dai seama cum este sufletul lor și cum este caracterul lor.

Omul despre care scriu astăzi mi-a câștigat respectul prin modul lui profesionist de a face lucrurile. Este unul dintre oamenii ”necunoscuți” ai Iașului și asta pentru că nu îi place să își etaleze calitățile. Nu de puține ori am auzit vorbindu-se frumos despre el de la diverse alte persoane. Omul de astăzi este acel tip de om care își vede de treaba lui fără să deranjeze și fără să îl intereseze de ceilalți – în sensul că, este unul dintre oamenii care nu vorbește la modul de bârfă despre alții. Chiar și atunci când cineva greșește față de el, vorbește calm despre persoana respectivă – și asta dacă îl chestionezi tu. Omul de astăzi este unul dintre acei oameni care face bine și îl știe doar el și cel/cea pe care l-a/a ajutat/o.

Am interacționat cu el în diverse situații. L-am cunoscut prin natura jobului meu. Nici nu știu care a fost prima lui impresie despre mine, atunci când m-am întâlnit și am încercat să îl conving să vină pe o campanie radio. Poate că nu este nici important. Dacă ne-am întâlnit sunt sigur că așa trebuia să fie – eu am o teorie – oamenii care sunt pe aceeași undă se întâlnesc la momentul potrivit. El nu știe, dar modul lui de a face lucrurile mi-a definit spiritul profesionist. La el am văzut o responsabilitate și o asumare a lucrurilor pe care le face, ce m-a ambiționat că se poate și în România. Se poate și în România să faci lucrurile cu simț de răspundere. Să îți pui amprenta de profesionist pe tot ceea ce iese din mâna ta.

Omul de astăzi este Zonenstain Iulian, unul dintre acei oameni care, chiar dacă au cu ce se lăuda nu o fac. Și nu o fac nu pentru că nu pot să se laude, ci pentru că sunt concentrați pe munca lor, pe creațiile lor. Așa este și Iulian – își pune amprenta pe tot ceea ce face și sunt sigur că își pune indirect amprenta și pe oamenii care ajung să îl cunoască. Iulian Zonenstian știe să își spună punctul de vedere în așa fel încât să înțelegi dar să nu te superi. După cum vă spuneam nu am interacționat de foarte multe ori, dar de fiecare dată când l-am sunat și când am încercat să discut cu el, am avut întotdeauna ușa deschisă. Dacă nu mă credeți vă invit să îl urmăriți pe pagina lui de Facebook – Zonenstain Iulian.

Iulian știu că pentru tine cuvintele trebuie să fie puține și faptele mai multe. Așa că mă opresc aici. Dar, nu înainte de a te felicita pentru modul tău de a fi. Deși ai avea cu ce te lăuda nu o faci. Și ești unul din oamenii frumoși ai Iașului pe care am avut plăcerea să îl cunosc. Sper să nu te supere postarea de astăzi, dar din punctul meu de vedere o meriți din plin.

Felicitări pentru tot ceea ce faci și pentru modul tău de a fi. Jos pălăria Iulian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.