Oameni frumoși din Iași – episodul 2

După cum vă spuneam și săptămâna trecută, voi încerca să mă țin de un proiect drag sufletului meu. Și anume, de a prezenta oameni frumoși, din punctul meu de vedere și vouă celor care îmi veți citi blogul. Și vă rog, din nou, să nu vă supărați dacă nu vă veți regăsi în paginile acestui blog – cel puțin pentru moment. Am spus-o și o repet, voi scrie în general despre oamenii care la un moment dat al vieții m-au impresionat. Prin atitudinea, prin modul lor de a fi. Și de a reacționa la diverse momente ale vieții.

Oameni frumoși ai Iașului - episodul 2

 

Astăzi voi scrie despre un om care fie îl placi, fie îl urăști. Și asta pentru că este unul dintre oamenii care îți spun verde în față ce îi deranjează la tine. Omul despre care voi scrie astăzi este genul de om care poate fi acid, poate fi ironic, dar la fel de bine poate fi un om de încredere și care sare de câte ori ai nevoie. Omul despre care voi vorbi astăzi a trecut prin momente în care a fost jos. Atunci când viața i-a trântit ușa în față. Dar, a trecut peste diagnosticul pus copilului său și a început o luptă. O luptă ce se desfășura pe mai multe planuri – profesional, personal și conexe. Trebuia să fie un bun profesionist, trebuia să fie un bun părinte. Și ce este mai important trebuia să fie un bun co-terapeut pentru copilul său.

Cu omul ăsta mă știu din 2012, atunci când venind la un interviu, am făcut greșeala de a spune că nu știu cine este. Ulterior am aflat. Este omul care m-a ajutat să învăț cu ce se mănâncă partea de vânzare radio. Timp de 4 ani am făcut echipă și cine ne cunoaște știe că în acea perioadă omul acesta avea nevoie de ajutor și de un sprijin. Pentru a nu claca. Dar, a continuat să lupte și a continuat să îmi dea mână liberă pe tot ceea ce ținea de vânzarea radio și de proiecte radio. El și oamenii la care lucram amândoi. Gândiți-vă că omul despre care vorbesc, deși avea probleme mult mai grave cu propriul copil, își făcea timp să fie vesel, să încurajeze, să mențină un tonus bun.

Acum, fiecare a ales un alt drum, unii ar spune că suntem competitori, concurenți și tot ceea ce se mai poate spune despre doi oameni care activează la 2 radiouri diferite. Au fost momente în care ne-am contrat, când am avut opinii diferite, dar tot timpul am avut respect unul față de altul. Și vom avea în continuare. Pentru că știm ce fel de oameni suntem fiecare și dincolo de vremelnicia jobului pe care îl avem, știm că primează momentele în care am știut să fim o echipă. Omul despre care vorbesc știe multe despre familia mea și cu toate acestea a știut să nu spună mai departe.

Astăzi în categoria OAMENI din Iași intră Ioana Rata. Mulți dintre voi ați interacționat cu Ioana, fie cu omul de radio Ioana, fie cu omul de marketing Ioana, fie cu DJ-ul Ioana. Ioana este un om exigent atunci când vine vorba de muncă – muncește până la epuizare și uneori dă senzația de “rață aeriană”. Dar, Ioana pune suflet în tot ceea ce face și mai mult de atât, Ioana știe să se dedice proiectelor în care se implică.
Putina lume știe că OM-ul Ioana nu este tot timpul vesel în interior, dar prin natura job-ului știe să aibă tot timpul un zâmbet pe buze. Chiar și atunci când Sebi, copilul ei lupta pentru o viață normală. Și învăța cum să comunice și cum să câștige lupta cu autismul. Dar, indiferent de cât de greu îi era, puțină lumea știa despre lupta ei și a copilului ei. Toți cei care o cunoșteau, o știau veselă, aeriană. Și chiar aveau pretenția ca Ioana să fie așa tot timpul.
OM-ul Ioana este mama, OM de radio,OM de marketing radio. Chiar dacă nu mai suntem în aceeași echipă.
Pe unde a fost Ioana a rămas în amintirile oamenilor. Fie de bine, fie de rău. Ceea ce nu e puțin lucru 🙂.
OM-ul Ioana știe să aprecieze o relație de prietenie.
Felicitări Ioana pentru modul în care știi să fii OM în tot ceea ce faci. Continuă, chiar dacă este greu să fii OM cu toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.