Oameni frumoși ai Iașului – episodul 7

Oameni frumoși ai Iașului a ajuns la episodul 7. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre astfel de oameni pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase.

Oameni frumoși ai Iașului

Astăzi voi scrie despre unul din oamenii care mi-a influențat cariera în bine. Și asta fără să își dea seama. Este unul dintre oamenii pe care am avut plăcerea să îl am alături de-a lungul experienței mele profesionale. Ceea ce mi-a atras atenția de prima dată când am făcut cunoștință a fost modul lui simplu de a lua lucrurile. Și dacă vreți modul frumos de a trăi viața – mai mult dacă intri în contact cu acest om ai toate șansele să te îmbogățești cu un prieten care va fi alături de tine oricând. Chiar dacă nu vă veți întâlni mereu, dacă vei apela la el, vei avea surpriza să îți sară în ajutor fără prea multe discuții.

Astăzi în categoria OAMENI din Iași – va intra Adrian Cruciug
Prima întâlnire cu Adrian a fost în birourile AB Plus. Eram genul de oameni de vânzări care se luptau unul cu altul, pentru primele locuri în topuri. Dar luptam corect , ca între prieteni. Am învățat multe de la el, cum i-am spus și lui – pot spune că am învățat de la el să fiu OM . Am deprins de la el un lucru ce m-a ajutat foarte mult până acum și anume, să nu mă dau bătut, să nu renunț decât atunci când mi-am atins obiectivul. Indiferent de loviturile pe care le primesc, am învățat să merg înainte. Pentru că doar pierzătorii rămân pe loc sub ploaia de lovituri, învingătorii cad, se ridică și merg mai departe. Da, pot spune că Adrian m-a învățat ce înseamnă să ai gândire de învingător – fără să își dea seama.
De atunci, s-a legat o relație de prietenie de durată. Pentru că Adrian nu a uitat să fie OM. Indiferent de situațiile dificile prin care a trecut, și-a păstrat optimismul, verticalitatea și cuvântul dat. Și oricând îl suni pe Adrian, tot timpul îți va răspunde la telefon . Și va căuta să te ajute după cum poate. Dar, va face tot posibilul să își ofere ajutorul – pentru că altfel nu știe să fie. Nu am apelat de multe ori la el, dar atunci când am făcut-o nu a zis nu. Chiar dacă nu a avut cum să mă ajute fizic, a avut întotdeauna o vorbă bună care să mă facă să văd lucrurile și din altă perspectivă.


Unii dintre voi îl cunoașteți ca și OM-ul din spatele Papioane Kruger. Unii îl cunoașteți ca și Adrian Cruciug. Când intri în discuții cu Adrian te lovește în plin modul lui de a fi. Chiar dacă mintea îi merge brici, știe să nu se laude cu asta . Și știe să aibă respect față de cel din fața lui, indiferent dacă acesta are o funcție de conducere, sau este doar femeia de servici. Adrian a fost unul din puținii oameni pe care i-am văzut că știu să salute oamenii din prima linie atunci când îi întâlnește – și aici mă refer la femeia de servici, la cei ce fac o muncă necalificată. Iar asta spune multe despre modul în care vede Adrian oamenii – dincolo de funcții.


De fiecare dată când am discutat un lucru cu Adrian, a știut să își respecte cuvântul dat, să păstreze discuția între noi doi, să pună în prim plan omul din fața lui și nu numele celui care dialoghează cu el. Adrian știe să fie OM. Sunt sigur că își va păstra calitatea umană până la final. Și va ști să treacă prin această viață simplu, fără să facă prea multă gălăgie, dar care nu se va da în lături de la a ajuta oameni și de a lăsa ceva frumos în urmă. Va face parte tot timpul din pătura tăcută a României – a oamenilor care fac bine și uită de binele făcut încă din momentul în care au ajutat.


Adrian ai respectul meu pentru modul în care încerci și reușești să rămâi OM în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.