Oameni frumoși ai Iașului episodul 19

Oameni frumoși ai Iașului episodul 19. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase. Sunt sigur că sunt mult mai mulți oameni frumoși, dar nu am ajuns eu încă să îi cunosc pe toți.

Oameni frumoși ai Iașului episodul 19

Pe omul despre care voi scrie astăzi l-am cunoscut prima dată pe vremea când lucram în industria evenimentelor. La vremea aceea eram amândoi tineri și cu super-chef de muncă. La 23 de ani, cât aveam atunci, a fost prima persoană care mi-a oferit prima lecție despre ce și cum să îți dorești de la viață. Despre cum să îți setezi obiectivele și să îți urmărești propriile vise. Acum, după 11 ani omul despre care scriu astăzi a reușit să își urmeze visele, ajungând să fie unul dintre cei mai tineri oameni de succes ai Iașului.

Omul despre care vorbesc este unul dintre cele mai familiste persoane pe care o cunosc. Dacă l-ați vedea câtă bucurie este pe chipul lui atunci când vorbește despre cele mai importante persoane din viața sa, v-ați da seama despre ce vorbesc. Este unul dintre oamenii care, deși a ajuns la un nivel ridicat, vrea să rămână ”necunoscut”. Știe că doar prin muncă susținută poți reuși în viață. Doar el știe câte nopți nedormite a avut până a ajuns aici. În general, oamenii au tendința de a pune etichete atunci când văd un om care a reușit în viață. Dar, nimeni nu se gândește la sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, până a ajuns aici.

Deși nu am interacționat des, de fiecare dată când m-am întâlnit cu omul acesta, am întâlnit unul dintre cei mai profesioniști oameni. Hotărârea lui de a reuși mi-a arătat că poți să faci lucrurile să se întâmple. Și că, investind muncă, timp și resurse poți să devii un creator. Un creator de branduri care să reziste și peste ani. Ba mai mult, mi-a arătat că prin seriozitate poți să îți transformi propriul nume într-un brand personal. Doar văzându-ți de treaba ta și nefiind interesat de altceva decât de cum să reușești.

Omul de astăzi este Tiberiu Stoian, un om care cel puțin pe mine m-a învățat fără să vrea câteva lucruri care m-au ajutat în cariera de până acum, dar și în viața mea personală. Este unul dintre acei oameni pe care e bine să îl întâlnești la un moment dat în viață. Pentru a-ți da seama că singura metodă sigură de a reuși în viață este să muncești susținut și având planurile bine stabilite pe termen lung. Și că poți reuși și fără să faci lucruri ilegale, ba chiar respectând statul – chiar dacă el nu te respectă.

Pentru mine este un exemplu de succes și nu doar din perspectiva reușitelor sale în afaceri. Ci mai degrabă de cum a reușit să își păstreze contactul cu pământul și cu realitatea. Știe să fie un partener de discuții normal. Aș putea să spun că în anumite momente, am cunoscut și modestia la el. Tiberiu Stoian nu m-a făcut niciodată să mă simt prost atunci când ne-am întâlnit la discuții prin atitudinea lui. Ba chiar, de fiecare dată mi-a făcut plăcere să discut. Pentru că din fiecare discuție extrăgeam lucruri care m-au ajutat ulterior. Glumind pot spune că ar face față cu brio în cariera de coacher. El chiar are cum să îți prezinte rețeta reușitei.

A fost și cu siguranță va rămâne unul dintre acei ieșeni (chiar dacă nu s-a născut aici) care se implică activ în tot ceea ce înseamnă viața orașului. Fie și prin ceea ce a creat și prin locurile de muncă pe care le susține. Dar, mai ales prin modul în care vorbește despre orașul Iași. Dacă nu mă credeți urmăriți-l un pic și veți vedea despre ce vorbesc. Îl consider unul dintre ambasadorii orașului prin tot ceea ce face în oraș și în afara lui. Nu sunt cuvinte mari, ci doar o realitate pe care mi-ar plăcea să o văd la majoritatea oamenilor care pot schimba ceva în și pentru Iași.

Tiberiu Stoian știu că pentru tine nu prea contează laudele, dar ești unul dintre oamenii pe care Iașiul ar trebuie să se mândrească că încă îi mai are. Jos pălăria pentru modul tău de a fi și pentru că ai știut și vei ști în continuare să îți păstrezi capul pe umeri indiferent de cât de sus ai ajuns. Să știi că cel puțin pentru mine ești un model despre cum să reușești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.