Oameni frumoși ai Iașului episodul 23

Oameni frumoși ai Iașului episodul 23. Este zi de miercuri, prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase. Sunt sigur că sunt mult mai mulți oameni frumoși, dar nu am ajuns eu încă să îi cunosc pe toți.

Oameni frumoși ai Iașului episodul 23

Cu o mică întârziere, cauzată de plecarea mea într-o mică deplasare, astăzi a venit momentul să scriu despre un alt om fain al Iașului. Și voi vorbi astăzi despre unul dintre tipii pe care eu îi apreciez foarte mult. Și asta pentru că,  atunci când ajungi să îl cunoști destul de bine, îți dai seama că este un om fain. Și care are drag de viață. Ce m-a făcut să scriu astăzi despre el a fost pasiunea pe care o pune în tot ce face. Este un Capricorn de-al meu, care atunci când își asumă că face ceva, duce lucrul ăla până la capăt. Indiferent dacă îi este ușor sau nu. Omul meu este acel gen de om care și-a construit un pic de zid, care, odată depășit îți scoate în față un om fain.

La descrierea lui de pe Facebook stă filosofia de viață pe care o are: ” Mi-e drag de sunete înșiruite potrivit, oameni, sporturi jucate cinstit și oamenii veseli”. Pare simplu, dar cuvintele de mai sus, arată mai mult decât vrea autorul – îi arată o parte din suflet. La cum l-am cunoscut eu, are sufletul frumos, chiar dacă aparent pare inabordabil. Este un om responsabil, foarte muncitor, căruia îi place să nu se dea bătut cu una cu două. Parolismul este una dintre calitățile lui forte. Cel puțin așa după cum l-am cunoscut eu.

Am observat că îi place să fie corect față de oamenii față de care are o interacțiune. Și are aceleași așteptări de la oameni. Uneori pare că vorbele lui sună dur, dar dintotdeauna adevărul spus franc în față doare. Dacă omul de astăzi vede că ai un defect, nu te aștepta să se facă că nu îl observă. Mai devreme sau mai târziu ți-l va spune. Și nu pentru că vrea să te pună în dificultate, ci pentru că știe că poți să te corectezi. Poate că de asta îmi place de el. Că îmi seamănă din acest punct de vedere :).

Pe omul de astăzi l-am cunoscut în situații în care a ieșit la iveală amabilitatea. Bine, nu cu toată lumea. Dar, dacă ajungi să îl cunoști îți vei da seama că are și această calitate. Cu cine trebuie, bineînțeles. Pe omul de astăzi nu îl văd să rănească persoanele dragi și prietenii. Dacă are o cauză pentru care să lupte, nu va precupeți nici cel mai mic efort pentru a pune umărul. Dacă îi ceri ajutorul nu te va refuza – asta dacă chiar ai nevoie de ajutor.

Omul despre care scriu astăzi este Dragoș Bârgăoanu, unul dintre oamenii pe care al cărui cuvânt te poți baza, atunci când își asumă lucrurile. După cum spuneam și mai sus, este Capricorn onest de-al meu. Dar, dincolo de asta este unul dintre oamenii pe care am avut plăcerea să îi cunosc. Da, am avut norocul să îl întâlnesc. Pentru că am văzut că poți să fii corect fără să te intereseze ce spun alții despre tine. Am văzut la el că poți să fii liniștit la finalul zilei, știind că ai schimbat oameni prin adevărul pe care l-ai spus. Tot la el am văzut că poți fi și corect și să te bucuri și de viață și să fii fericit.

L-am cunoscut din postura de coleg blogger. Am pățit-o și eu să îmi spună lucruri care poate că m-au deranjat la momentul respectiv. Dar, după ce am analizat lucrurile, mi-am dat seama că are dreptate. Și am schimbat pe cât am putut lucrurile la care mi-a spus că trebuie să mai lucrez. Îți mulțumesc Dragoș că la un moment dat ai avut curajul să îmi spui unde greșesc. A fost momentul care mi-a dat o altă perspectivă a lucrurilor pe care le scriam și le făceam.

Dragoș, nu te schimba chiar dacă vei da și peste oameni care nu vor aprecia modul tău de a fi. Dacă ai sădit măcar o sămânță în mintea oamenilor, atunci când ai fost corect cu ei, ești mai câștigat. Cu siguranță că, mai devreme sau mai târziu, oamenii respectivi se vor schimba și datorită ție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.