Oamenii frumoși ai Iașului – episodul 4

Este zi de miercuri, zi în care mai aduc în atenția voastră, a celor ce îmi citiți blogul, oameni frumoși ai Iașului. Simt nevoia să mă repet că această campanie vine ca urmare a faptului că acești oameni despre care vorbesc sunt mult prea ancorați în ceea ce fac, pentru a se mai gândi să se laude, sau să își dorească să iasă în evidență. Dar, cum astfel de oameni sunt buni de pus la rană, nu pot să nu vorbesc despre ei. Și asta pentru că sunt sătul de oameni care ies în față doar cu un tupeu fantastic, fără să aibă ceva de zis.

Oameni frumoși ai Iașului

 

 

Omul despre care voi vorbi astăzi, este unul dintre oamenii care m-au impresionat prin dăruirea lui de a aduce un pic de bine în viața celor mai puțini norocoși. Și nu o face pentru că are nevoie de expunere, sau pentru că are un interes ascuns în spatele acțiunilor sale. În plus, OMUL despre care vorbesc a trebuit să treacă peste multe obstacole pentru a putea să își ducă la îndeplinire faptele bune. Și nu vă gândiți că atunci când spun fapte bune, mă refer la campanii punctuale de care se ocupă. Nu, omul acesta chiar schimbă vieți, influențează destine. Și doar el știe de unde mai găsește resursa necesară de a merge înainte.

Se spune că OMUL bun se vede după energia pe care o degajă în jurul său. Și prin modul în care reușește să strângă oameni în jurul unui proiect/cauze comun/comune. Iar dacă stai și urmărești un pic acțiunile în care este implicat, îți dai seama că reușește să capaciteze mulți oameni în jurul lui. A avut parte și de prieteni care au capitulat – ca noi toți de altfel, dar au venit alți și alți oameni în jurul lui, ghidați toți de dorința de a ajuta. A reușit să transforme o idee într-un fenomen. Deși nu ăsta a fost scopul lui inițial. Scopul lui inițial a fost de a le oferi o șansă oamenilor năpăstuiți la viață cât de cât normală.

Ceea ce mi se pare lăudabil la acest OM este că nu își reneagă trecutul. Recunoaște că uneori a mai făcut multe greșeli. Dar personal, mi se pare cel mai bun exemplu de OM care a fost jos și la un moment de cotitură a vieții a luat decizia să se schimbe și să fie altfel. Lui i-a reușit și pentru că a fost animat de imaginile pe care le văzuse în copilărie, atunci când zilnic vedea copiii de la un centru de plasament aflat peste drum de casa sa. Imaginea aceasta s-a activat la momentul oportun și acest OM a luat decizia care i-a schimbat și lui viața, dar ceea ce este mai important, a schimbat și alte 100 de vieți.

Probabil că v-ați dat seama despre cine este vorba. Da despre Bogdan Tănasă este vorba. Despre sufletul care stă în spatele fenomenului Casa Share. Este omul care a început prin ajutarea unei familii care locuia în condiții insalubre și a ajuns să construiască de la zero peste 14 case pentru familiile nevoiașe. Este genul acela de OM care pe lângă faptul că îi ajută pe cei mai amărâți, îi învață să și pescuiască. Pentru că, Bogdan nu se ocupă doar de construire de case, ci și de construire de vieți. Ceea ce îl animă este și faptul că în viitor, copiii familiilor pe care le ajută, vor reuși să ajungă să își pună amprenta acolo unde vor lucra. Cine știe, dacă în viitor, din copiii pe care îi ajută nu vor fi doctori care ne vor trata, avocați care ne vor reprezenta, sau genii care vor ajunge nume în domeniul lor. Bogdan îi și ajută din punct de vedere al învățăturii. Și asta pe cheltuiala lui.

Gândiți-vă că acest OM a reușit să schimbe vieți și cu ajutorul altora ca el. Dar fără sprijinul statului. Ba mai mult statul, prin instituțiile sale i-a pus piedici. Oricine ar fi putut renunța – nu însă și Bogdan. Și asta pentru mine înseamnă că omul acesta își ia energia și resursele emoționale din zâmbetele celor pe care îi ajută. L-am cunoscut pe Bogdan personal, atunci când, anul trecut când m-am ocupat de Share-uim Globuri cu Suflet. Și vă spun cu mâna pe inimă că Bogdan este la fel și în online și în offline. Doar că în offline este mult mai implicat.

Vă recomand să îl urmăriți pe Bogdan pe pagina lui de Facebook și să îl ajutați atunci când acesta are nevoie. Și aici mă refer inclusiv la o vorbă bună spusă când trebuie. Să simtă că lumea este alături de el. Pentru că nu este ușor să schimbi destine și să cauți să rămâi într-un semi-anonimat. Iar dacă nu mă credeți intrați pe Casa Share și veți vedea rezultatele acțiunilor lui. Vorbesc de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.