Oamenii frumoși ai Iașului – episodul 3

Astăzi e miercuri și cum v-am obișnuit, este ziua din săptămână în care scriu despre oameni frumoși ai Iașului. Și ca de fiecare dată când scriu despre unul, despre altul, spun din capul locului că este părerea mea. Ceea ce scriu vine din experiența mea personală cu omul respectiv. Nu este neapărat necesar să fiți de acord cu mine – dacă mai sunt și alte persoane care sunt pe aceeași frecvență cu mine e foarte ok. Dacă nu, nu. Ceea ce vreau eu să fac prin această mini-campanie este să aduc în lumină, oamenii care mi-au câștigat încrederea de-a lungul timpului. Care nu sunt foarte vizibili, dar care au făcut mult bine în jurul lor.

Oamenii frumosi ai Iasului

În continuare voi vorbi despre un OM care a riscat mult pentru a face un loc altfel, un loc care să-l reprezinte și în care să își găsească liniștea. Liniștea pe care el însuși pare că și-a găsit-o. Când am discutat prima dată cu acest om, am avut un sentiment că ne știam de foarte mult timp. Era acel tip de sentiment pe care îl trăiești doar în preajma celor speciali. La prima mea discuție cu acest OM nu am simțit când a trecut timpul – aș putea spune că toate au devenit atemporale. Și cred că acesta este cuvântul care exemplifică personalitatea lui. Este genul acela de OM frumos care te ajută să înțelegi că în viață altele sunt lucrurile importante și nu neapărat confortul tău financiar. Și nu este reprezentant de asigurări de viață.

OMUL acesta nu este interesat de sensul actual în care merge societatea. Încearcă să croiască el un sens mai frumos pentru el. Și cine vrea poate să îl urmeze. Consideră că fiecare anotimp are grijă să îi amintească rânduiala și farmecul acestei lumi! Este adeptul sintagmei ”cât trăiți, nu uitați să respirați”. Și aici se referă la modul real de a respira. Să respirăm tot ceea ce ne înconjoară. OMUL acesta este atras de orice îi aduce aminte de neamul lui, de partea spirituală, de ceea ce înseamnă să fii român și să simți românește. Cu alte cuvinte este atras de toți cei prin care respiră Dumnezeu. El nu caută prezența vedetelor, ci a oamenilor simpli. Pentru că în simplitatea lor, oamenii aceștia crează lucruri ce rămân în urma lor. De fapt, acesta este și crezul lui – să lase ceva în urmă, ceva care să rămână și peste ani. Și care să vorbească despre el când el nu va mai fi.

Daniel Gorbănescu este acel gen de părinte care face tot posibilul să lase urmașilor lui cele mai importante lucruri. Le arată viața simplă, așa cum este ea, la bază. Fără confortul și luxul ce ne înconjoară. I-a învățat că cel mai prețios lucru pe care îl are omul este sufletul. Iar fericirea trebuie văzută în lucrurile mici și împlinirea vine și din discuțiile cu oamenii simpli, dar plini de înțelepciunea populară. Noi, părinții am avea ce să învățăm din practica acestui om, în ceea ce privește creșterea propriilor copii. Pe copiii lui nu îi știe lumea toată – este de ajuns că îi știe Dumnezeu. Din punctul meu de vedere, Daniel poate sta liniștit – ceea ce vrea să transmită, ajunge fix la persoanele care trebuie să primească învățăturile lui.

Locul pe care l-a creat te introduce într-o altfel de lume. Cum treci pragul acelui loc simți că parcă ai pășit într-un alt timp, simți cum liniștea te cuprinde și toții porii tăi se liniștesc. Este o oază de oxigen prin care să îți încarci bateriile, într-un oraș plin de răutăți și ieșenisme. Dacă ai fost acolo odată, sufletul îți va cere să mergi mereu. Pentru că acolo găsești liniștea. De fapt liniștea OMULUI Daniel Gorbănescu este transferată și locului pe care l-a creat. La el vorba : ”omul sfințește locul” se potrivește perfect. Și ce este și mai important, OMUL acesta ține legătura cu satul. Și nu doar pentru achiziția materiei prime. Dă înapoi satului din timpul lui, atunci când acesta i-o cere. Este unul dintre puținii oameni care atunci când simte că ”merită” lucrează în ”pierdere”.

Și pentru că Daniel Gorbănescu este un OM frumos și special al Iașului,cu o energie aparte, a avut  acum câteva zile  o surpriză frumoasă. Una dintre persoanele care a ales să meargă în locul lui special, a fost pe cale să aducă un nou suflețel, chiar acolo. Probabil că datorită energiei pe care o emană acel loc. Pentru că da, Daniel Gorbănescu a împrumutat din energia lui specială și locului pe care îl păstorește. Dacă vreți să vă convingeți singuri, vă recomand să mergeți acolo. Sau urmăriți-l aici. Și veți vedea că este unul din OAMENII frumoși ai Iașului.

”CRED cu tărie, într-o „LUMINĂ” interioară! Și SURSA ei… ” – Daniel Gorbănescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.