Pedalează cu Gabi și Cristi

Aseară stăteam liniștit în parc cu fiică-mea și încercam să mă relaxez după o nouă zi de muncă. Între timp m-am mai întâlnit cu două prietene de familie, la rândul lor cu plozii după ele. Și copiii au încins o joacă din aia sănătoasă, de îți vine să te bagi și tu în joaca lor. Noi, ne continuam discuția, despre trasee montane, despre peripețiile de pe munte, despre cum am reușit să trecem peste ele. Exact în timpul acesta, primesc un mesaj privat, în care sunt rugat să scriu despre un proiect îndrăzneț și plin de încărcătură emoțională. Este vorba despre doi soți care au ales să facă înconjurul României pe bicicletă pentru copiii diagnosticați cu diabet zaharat. Pedalează cu Gabi și Cristi.

Pedalează cu Gabi și Cristi

Foto by Cristian Niculescu

Nu știu dacă știți dar în România sunt 3000 de copii diagnosticați cu diabet zaharat. Când lucram la Majutex, unul dintre angajații de acolo avea un copil bolnav de diabet zaharat. Și era mare iubitor de fotbal. Chiar juca în mod constant. De multe ori însă era obligat să se oprească și să își facă singur insulina. Am rămas cu imaginea asta întipărită undeva în sertarele creierului meu. Și aseară, când am primit mesajul, această imagine s-a activat instant.

Dragi mei, doi soți Gabi și Cristi Airinei au luat decizia de a pleca într-un tur al României pe bicicletă cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii cu diabet zaharat insulino-dependenți. Ceea ce m-a impresionat este faptul că Gabi are și ea diabet zaharat de tip 1. Și cu toate astea s-a suit pe bicicletă și pedalează alături de soțul ei pentru a ajuta cei 3000 de copii aflați în aceeași situație sau chiar mai grav. Acești copii trebuie să își monitorizeze glicemia continuu. Și lucrul acesta îl pot face doar prin intermediul unor senzori și al unui transmițător, care este destul de costisitor și nu se găsește în România.

Cei doi soți se vor afla de astăzi și până pe 15 iulie dimineața în Iași. Eu zic că putem oferi o mână de ajutor celor doi soți. Mai ales că fondurile strânse vor fi donate către Asociația Sprijin pentru Diabet pentru achiziționarea de sisteme de monitorizare a glicemiei necesare copiilor diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1.

“Vreau să ne vadă copiii cu diabet și-i încurajez să facă mișcare, sportul le aduce doar bine. Un copil, ca să-și țină sub control glicemia, trebuie să facă în jur de zece măsurători de glicemie zilnic, plus cele patru doze de insulină, în total 14 înțepături zilnice, ceea ce poate fi traumatizant”, a declarat Gabriela Airinei înainte de plecare.

Pentru a putea discuta direct cu Cristi Airinei puteți să îl abordați aici sau să intrați pe grupul evenimentului aici

Sau puteți susține acest proiect prin donații în contul Asociației Sprijin pentru Diabet Cont lei Banc Post: RO86BPOS70608474041RON01 sau pe platformele de donații GalantOM și Bursa Binelui. Mai multe informații despre acest proiect și inițiatorii lui găsiți pe www.dasieupot.ro.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.