Oameni frumoși ai Iașului – episodul 10

Oameni frumoși ai Iașului a ajuns la episodul 10. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase.

Oameni frumoși ai Iașului

Omul de astăzi este unul dintre oamenii puternic implicați în ceea ce se poate numi Iașul evenimentelor. Deși poate că, alții care s-ar afla în postura lui, ar avea adevărate aere de șefi sau coordonatori, omul despre care scriu astăzi și-a păstrat simțul realității. Chiar dacă poate că postura în care a ajuns și faptul că știe foarte mulți oameni importanți, iar da dreptul să fie altfel. Ceea ce m-a impresionat, încă din momentul în care am cunoscut omul frumos de astăzi, a fost modul în care se implică alături de oamenii din echipa lui, în tot ceea ce presupune muncă. Dacă vreți este genul acela de ”șef” care își suflecă mânecile și se pune pe muncă, cot la cot cu angajații.

De fiecare dată când i-am cerut ajutorul a răspuns prompt. Chiar dacă uneori am apelat poate în momente în care era prins până peste cap, acest om și-a găsit mereu timp să mă ajute. Iarăși un lucru pe care îl pot confirma și oamenii care cunosc mai bine omul de astăzi, este și faptul că mereu își face timp să stea de vorbă cu tine – mai ales dacă te simte în cadrul întâlnirii că ești apăsat și că ai ceva pe suflet.

Este unul dintre oamenii cu o verticalitate ce m-a surprins încă din primele momente în care am interacționat. Dacă are ceva să îți spună, o face la modul diplomat, fără să îi fie frică că te vei supăra. Și o face pentru că știe că dacă ești cu capul pe umeri, îți vei da seama că are dreptate. Și ceea ce spune te va ajuta pe viitor să fii mai bun și poate să nu mai faci aceleași greșeli.

Astăzi în categoria oameni frumoși ai Iașului intră Elena Manolache. Elena nu mai are nevoie de prezentări, sau de cuvinte mari. Dar totuși, faptul că nu a uitat să fie OM, spune multe despre ea. Și merită toată stima și respectul celor față de care a avut, la un moment dat o interacțiune. Pentru că este genul de om care se implică în proiectele pe care le are la un mod mai mult decât profesionist. Nu îi plac lucrurile făcute cu jumătăți de măsură.
Pe OM-ul Elena l-am cunoscut acum câțiva ani și încă de atunci am rămas plăcut surprins de verticalitatea de care dă dovadă. Nu se ascunde după degete – îi place să spună totul în față, iar acest lucru reprezintă unul din atuurile ei. La Elena albul este alb și negrul este negru. Dacă vii să îi prezinți lucrurile într-o nuanță de gri nu ai nicio șansă să o convingi că lucrurile merg și așa. Este unul din oamenii corecți pe care i-am cunoscut.


De fiecare dată când am interacționat cu OM-ul Elena am fost plăcut surprins de corectitudinea de care dă dovadă în relațiile inter-umane. Iarăși, un lucru pe care puțină lume îl mai respectă – și anume corectitudinea față de celălalt. Este acel gen de om pe care te poți baza dacă ai discutat și ai bătut în cuie lucrurile. Nu spune un lucru și după se întoarce. Își asumă tot timpul ceea ce spune și ce este mai important, face ce spune că face. Elena este un om responsabil și știe că atunci când stabilești ceva cu un om, indiferent de cine este acel om, cuvântul dat devine mult mai important decât oricâte acte semnate semnezi.


OM-ul Elena este mai tot timpul cu zâmbetul pe buze (bine, exceptând perioadele aglomerate când nu își vede capul de treburi) și ce e mai important, chiar dacă are puțin timp, își face loc în agenda ei să discute cu tine.


Nu este omul care să se laude cu lucrurile/faptele bune pe care le face.


Felicitări Elena Manolache pentru modul în care știi să fii OM în fiecare zi:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.