Hai să te păcălesc

Titlul nu are nici o legătură cu ziua păcălelii și nici cu luna păcălelilor. Ci are mai degrabă cu ceea ce se întâmplă între oameni. În zilele de astăzi e greu să nu fii păcălit, să nu fii tras în țeapă. Din simplu motiv că fiecare își urmărește propriul interes, dincolo de orice relație de colegialitate și de orice urmă de norme etice. Dacă nu îți acoperi spatele cât mai bine, riști să fii tras pe dreapta de oamenii la care te aștepți mai puțin. Dar roata se învârte și la un moment dat al vieții vine și scadența. Și nu pentru că este vorba despre răzbunare, ci pentru că așa este în viață. Când păcălești, mai devreme sau mai târziu vei fi păcălit. E din ce în ce mai des întâlnită sintagma : hai să te păcălesc.

Hai să te păcălesc

Un lucru am învățat în viața asta puțină pe care am trăit-o până acum. Oamenii se califică și se descalifică prin comportamentul lor și prin ceea ce fac. Dacă vreți este ca un produs frumos ambalaj, care te face să îl pui în coș cu așteptări mari, dar care, odată ajuns acasă, nu se ridică la nivelul așteptărilor tale. Data viitoare mai mult ca sigur că nu îl vei mai cumpăra. Te-au păcălit odată, nu se mai poate întâmpla din nou. Cel puțin dacă ești un om cu capul pe umeri. Așa și cu oamenii – sunt oameni care se arată binevoitori și care, la prima ocazie ți-o trag. Dar ți-o trag de nu te vezi. Mai ales dacă nu îți păzești îndeajuns spatele. Iar mai apoi continuă piesa de teatru și vin și se interesează de cum te simți, să vadă dacă ai aflat că ei sunt în spatele păcălelilor.

Dar nu știi când lucrurile îi vor aduce din nou în preajma ta. Dar, de data aceasta să depindă de tine și de ceea ce faci tu. Și atunci probabil își vor aminte ceea ce au făcut și cât de fericiți erau ei că te-au păcălit. Așa că nu te mai încărca. Mai devreme sau mai târziu vei fi pe plus. Poate că așa a fost să se întâmple și să îți dai seama cine este cu adevărat cu adevărat cel pe care îl ai în față.

Îmi vine în minte un citat pe care l-am întâlnit și care mi se potrivește: ”E greu să păcălești corbul bătrân!”.

Este o postare pentru cei ce se simt 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.