Secretul oamenilor puternici

In viața asta scurtă de până acum, am avut norocul să întâlnesc mulți oameni puternici, sau care emanau putere. Și nu, nu mă refer la acei oameni a căror putere vine din bani, mă refer la oamenii căliți în depășirea obstacolelor. Îmi vine în minte acum o vorbă spusă de unul dintre acești oameni – ”nu orice zâmbet ascunde în spate fericire”. Sunt oameni trecuți prin viață la vârste foarte fragede – și care totuși s-au ridicat de mai multe ori decât au fost îngenuncheați. Nu am să dau nume, nici nu cred că își au rostul. Nici nu cred că acele persoane ar dori să se știe despre ele că sunt puternice – le place anonimatul. Secretul oamenilor puternici trebuie descoperit.

Secretul oamenilor puternici

Dar, noi oamenii ceilalți, am învățat să vedem doar la exterior și la suprafață. Dacă vedem un om pe stradă, îmbrăcat neglijent nu ne vom gândi niciodată că poate chiar acum 1 oră a pierdut pe cineva drag. Are putere sa zâmbească, chiar dacă zâmbetul lui este unul trist. Și totuși găsește energia necesară să mai bucure privirile celor pe care îi întâlnește în cale.

Așa că de cele mai multe ori, în activitatea noastră zilnică intrăm în contact cu foarte mulți oameni, pe care îi trecem cu vederea imediat ce au ieșit pe ușă. Rămânem în minte doar cu modul în care omul din fața noastră s-a comportat. Și sunt foarte mulți din cei pe care îi intersectăm, care știu să lase problemele în spate, încât nu ne dăm seama pe moment. Întâmplările din spatele lor, dacă le-am cunoaște, ne-ar împovara peste măsură și i-am privi cu milă. Că cică noi suntem oamenii puternici – dar dacă am trece prin jumătate din ceea ce lor li se întâmplă zilnic, am fi cei mai slabi oameni cu putință.

Dar oare care este secretul ce stă în spatele stăpânirii de sine, în spatele oamenilor puternici? Poate că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică și în spatele unei femei puternice, stă un bărbat puternic. Sau poate că au o rețetă doar de ei știută. Sau poate că știu definiția profesionalismului și a modului de prezentare în fața unui client și a unui partener. Dar am observat 6 lucruri pe care majoritatea oamenilor puternici o fac. Ar suna cam așa:

1. Conștientizează ceea ce se întâmplă în jurul lor și acceptă lucrurile așa cum se întâmplă, fără a căuta să schimbe cursul firesc cu orice preț.

2. Iartă – oamenii puternici nu vor ține supărare pe tine dacă le-ai greșit. Pentru că știu că orice stare conflictuală încarcă și duce la o încetinire a activităților zilnice.

3. Ziua fără probleme – o zi din săptămână nu se va întâmpla nimic rău, iar dacă soarta și destinul fac imposibil lucrul acesta, nu se lasă afectați de aspectul negativ. Știu să ia partea pozitivă din tot ceea ce se întâmplă.

4. Recunoștința – un om puternic nu va uita mâna de ajutor care i-a fost întinsă, atunci când a avut nevoie mai mare de ea. Și cu siguranță, la un moment dat în viață va întoarce binele primit.

5. Inspiră și ajută – un om puternic va ști să îți insufle curajul atunci când vei avea nevoie, un om puternic va ști să îți ofere situații din care tu să ai de câștigat.

6. Zâmbește – oamenii puternici nu își șterg de pe chip zâmbetul, indiferent de situația în care se află. Pentru că prin zâmbet se detensionează și îi detensionează pe cei din jurul lor.

 

Sunt curios câți dintre voi sunteți oameni puternici și câți au doar senzația că sunt puternici :) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.