Gândirea pozitivă

E greu să ai o gândire pozitivă, în aceste zile, dar nu este imposibil. Gandirea pozitiva ne influențează și acțiunile ulterioare și asta se vede încă din momentul în care pui în practică acest lucru. Cât de ușor poți oferi și altora un exemplu de viață bună și de gândire pozitivă. Asta o spune un fost pesimist a cărui viață se desfășura până nu demult în culorile negru și gri. Până când am intrat în contact cu mulți oameni speciali care mi-au oferit un exemplu de cum să îți trăiești viața ca un învingător și nu ca un învins.

Gandirea pozitiva

Lucrul acesta pare imposibil, mai ales dacă treci printr-o perioadă în care la servici lucrurile nu merg așa cum ți-ai dorit, atunci când banii nu îți mai ajung pentru o viață normală, atunci când mergi din rău în mai rău. Ce este important este ca din toate să luăm lucrurile cele mai bune – asta chiar dacă uneori nu se văd. O zi care a trecut nu se mai întoarce, de aceea trebuie să profităm de fiecare secundă, de fiecare minut și de fiecare oră din viața noastră. Avem o perioadă prea scurtă de trăit pe pământ, fie că e vorba de 15, 50 sau 100 de ani. Dacă nu profităm de ceea ce se întâmplă bun în viața noastră vom fi plini de regrete și de ofuscări.

Lecții de gândire pozitivă primești la tot pasul. De la omul sărman care îți transmite un zâmbet din inimă, până la o mamă ce își crește singură copiii și care luptă pentru a le oferi o viață mai bună. Ei nu se gândesc că au situație materială precară, ei se bucură cu adevărat de minunile mici din lumea asta. Am făcut un test pe propria mea piele și am simțit efectele unei gândiri pozitive. Într-o perioadă în care toate îmi mergeau pe dos, am început să gândesc că lucrurile se vor schimba în bine – nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că ușor ușor lucrurile se schimbă în viața mea.

Nu mai eram acel tip ursuz care privește propria viață ca pe o povară. Nu mai sunt acel individ care trăiește cu impresia că necazurile lui sunt cele mai mari din lumea asta. Nu sunt cel care se caină de ghinionul pe care îl are. Pentru a avea o viață bună trebuie să lupți. Trebuie să știi să te bucuri de fiecare zâmbet al copilului lor, de fiecare îmbrățișare a soției/soțului tău, trebuie să mulțumești divinității pentru sănătatea pe care ți-a dat-o, trebuie să te bucuri că părinții tăi sunt în viață, trebuie să privești viața ca pe o sursă nesfârșită de bucurii.

O zi din viața noastră poate reprezenta suișuri și coborâșuri. Dar atunci când vrei ceva te ridici de câte ori cazi. Nu contează că ai căzut de 10 ori, trebuie să ajungi la țelul tău de om fericit. Atâta timp cât lovitura nu te-a doborât continuuă să te bucuri de viață. Veți rămâne uimiți de câte lucruri pozitive se pot întâmpla în viața voastră.

Nu sunt deținătorul unei rețete de fericire, dar ceea ce putem face fiecare pentru fericirea noastră e simplu. Uneori mult mai simplu decât ne-am fi așteptat. Un simplu zâmbet oferit produce efecte nebănuite. Încercați și veți vedea că oamenii vă vor privi altfel, le va face plăcere să se afle în preajma voastră.

Nu mai judecați lucrurile după aparențe. Gândiți pozitiv și viața voastră va începe să se schimbe în bine pas cu pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.