Vindecă-te prin iertare

Fiecare om are la un moment dat, în viață, perioade din trecut pe care ar vrea să le uite. Fie că au fost perioade în care am greșit, fie că au fost perioade în care am suferit din cauza altora, fie că au fost timpuri în care noi nu ne recunoșteam, ele fac parte din noi. Și din modul nostru de a fi acum, în prezent. Mai buni sau mai răi. Trecutul nu poate fi trecut cu vederea dar, poate fi iertat și în cele din urmă, semi-uitat. Vindeca-te prin iertare.

Vindeca-te prin iertare

 

Sursa foto: www.youtube.com

Oamenii au fiecare, în sufletul lor, răni din trecut – o parte vindecate, o parte doar astupate, iar altele cicatrizate. Răni care pot duce la îmbolnăviri bruște, fără să ne dăm seama de la ce. Cu timpul subconștientul nostru lucrează și uneori în defavoarea noastră. De cele mai multe ori nu ne dăm seama că, întâmplări din trecutul nostru au impact în prezent. Efectele unor acțiuni personale se reflectă în modul nostru de a fi. Unii dintre noi suntem împăcați cu noi înșine. Aparent. Pentru că, sincer, puțini dintre noi s-au iertat pe ei înșiși din trecut. Puțini dintre noi uită răul făcut de noi altora sau mai ales răul făcut de alții nouă.

Citisem în mai multe cărți faptul că, boala vine pe fondul unor noduri apărute în structura noastră. Noduri ce vin din trecut ca urmare a unor neîmpliniri, sau a unor ofuscări ce nu s-au manifestat. Și care s-au adunat în interiorul nostru și au măcinat de multe ori în gol. Știți acel sentiment de suflet greoi, când ai tot timpul tendința de a ofta? Este efectul neiertării și a faptului că nu am uitat trecutul nostru negativ.

Sunt oameni ca și noi care, deși acum au totul pentru a fi fericiți sunt triști și apăsați. Sunt oameni ca și noi care, deși au toate motivele să fie împliniți sunt tot timpul nemulțumiți cu ei. Și sunt oameni care tot timpul sunt puși pe harțag și ceartă, pentru că, nimic nu le aduce mulțumirea. Asta vine tot din trecut. Pentru că acolo, în trecutul nostru, nu am știut cum să gestionăm situația. Dar nici după nu am știut să ne detașăm de ea, să ne iertăm, să îi iertăm și pe ceilalți care ne-au greșit și să uităm. Pentru că, cei mai fericiți oameni sunt cei care uită.

Vindecarea noastră și a sufletului nostru vine din iertare, din încărcarea noastră cu stări de bine. Sună ca scos din cărți, dar ați încercat vreodată să iertați, să uitați? S-ar putea să fiți surprinși de starea de bine care vă inundă sufletul și trupul.

Fiecare am greșit față de alți oameni sau chiar față de noi și poate că am vrut să fim iertați și nu am reușit să obținem iertarea. Fiecare dintre noi am avut oameni care ne-au greșit. Mai mult sau mai puțin. Noi am acordat iertarea pe care ne-o doream noi din partea altora?

Viața e scurtă și se apropie de final, cu fiecare zi care trece. Dacă aveți oameni față de care ați greșit, poate că e momentul să vă cereți iertare. Dacă aveți oameni care v-au greșit, poate că e ocazia de a oferi iertarea. Și să uitați tot ce este negativ pentru sufletul vostru. Așa sunt șanse mari să vă vindecați rănile trecutului. Și să fiți împăcați.

Părintele Paisie Aghioritul spunea că ” dacă vrei să nu fii sărac, îngrijește de săraci; dacă vrei să nu fii bolnav, îngrijește de cei ce sunt bolnavi; dacă vrei să nu rămâi fără prieteni, vorbește cu ei”. Așa că, dacă vreți să nu aveți sufletul bolnav, iertați, uitați, fiți vindecați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.