XXVII – O supertehnologie

In viata trebuie sa ai atentie distributiva, ochii sa iti fie conectati la tot ceea ce se intampla in jurul tau – pentru ca uneori chiar si micile detalii iti pot schimba soarta. In ziua de astazi, cand job-ul iti este amenintat de alti candidati care asteapta la usa patronului, trebuie sa fii extrem de atent la detaliile proiectelor ce iti sunt date spre rezolvare. Diferenta dintre tine si colega din biroul alaturat poate fi facuta de un mic detaliu, iar asta poate fi frustrant de cele mai multe ori.

Dar acum tehnologia a avansat uimitor si vine in ajutorul nostru cu n variante de rezolvare a micilor probleme aparute in activitatea noastra curenta personala sau profesionala. Iar realitate poate fi redata la dimensiuni ireale, ce acum cativa ani pareau de neconceput. O astfel de tehnologie este cea lansata de AMD –  tehnologia AMD Eyefinity. Prin ea casa ta se transforma intr-un spatiu deschis unei lumi intregi ce va incepe sa iti inunde casa prin cele 6 monitoare – si asta datorita conectivitatii simultane a celor 6 monitoare la o singura placa video.

Fie ca e vorba de proiecte de servici ce necesita o rezolvare in timp record, fie ca e vorba de proiecte personale, nu trebuie sa iti mai faci griji ca nu vei avea timp sa duci la final sarcina insusita. Chiar eu de exemplu, acum pot rezolva machetele clientilor mei, intr-un timp record. Si asta datorita faptului ca pot afisa pe cele 6 monitoare, in functie de prioritatea de rezolvare, toate cele  6 machete la care lucrez simultan. Cele mai mici imperfectiuni ale machetelor le pot vedea foarte usor, daca imi scapa la primul monitor, nu imi vor scapa la toate cele 6.

Si mai uimitor e faptul ca conceperea machetei ziarului din ziua urmatoare nu mai reprezinta o problema de timp. Afisand cate 2 imagini pe monitor, am in fata ochilor toata oglinda ziarului si in secunda urmatoare stiu cum va arata fiecare pagina. In felul acesta programul Adobe ii va ajuta si pe colegii mei reporteri sa termine articolele intr-un timp record – atata timp cat le spun numarul de semne pentru fiecare articol inainte de a se apuca de el, creatia lor este cu mult usurata. Iar asta este posibil datorita inovatoarei  placi video AMD Radeon HD din seria 6800 – faptul ca nu are un singur output si ca permite si iesiri independente 3D ii confera un statut privilegiat in randul specialistilor din domeniu. Oare cum ar fi sa iti vezi seful 3D si pe 6 monitoare?

Pentru ca ziarul la care lucrez are formatul de A3 protrait am optat pentru aranjarea monitoarelor pe verticala. In felul acesta am in fata ochilor viitorul ziar ce va fi si in fata cititorului de maine.  Dar dupa servici sunt un om normal cu nevoi normale si imi delectez ochii cu un film de calitate vazut pe cele 6 monitoare – nici de la un joc mortal jucat la o rezolutie de 6060×1200 nu ma dau la o parte. Si ca veni vorba de jocuri tehnologia AMD Eyefinity este casa lui Medal of Honor, Civilation, Aliens VS Predator, Battle Forge,Dirt 2 si lista ramane deschisa. Dar nimic nu se poate compara cu un Football Manager 2012 jucat pe 6 monitoare. Intri in pielea si viata unui atrenor real, iar transformarea propriei tale case intr-un stadion este un lucru normal. Te astepti din secunda in secunda sa iti sune telefonul si sa ti se propuna preluarea nationalei Romaniei – ca si asa rezultate nu sunt. La cat de real pare totul uiti ca e doar un joc – dar oare nu asa este si viata?

Si dupa cum spunea fosta mea diriginta de liceu – ” In viata e bine sa ai ochii cat sarmaua si urechile cat cepele” – lucrul acesta este cu mult mai usor acum cu prietenii de la AMD si tehnologia lor minunata Eyefinity. Poate ca daca cei de la DNA ar avea implementata o astfel de tehnologie cazurile grele s-ar rezolva din ce in ce mai usor.

Sloganul pe care il dau astazi este – AMD Eyefinity – imagini infinete!

Aceasta postare este pentru etapa a 27 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.