XXVIII – Spiritul Craciunului ASUS

Clopotei, clopotei, veseli clopotei…….. e cantecul care imi declanseaza amintiri nostaligice ale copilariei mele, atunci cand Craciunul se sarbatorea la gura sobei, langa bradul impodobit de parinti, cand infrigurat mergeam prin sat cu traditionalul colind si ma intorceam cu tolba plina de colacei si nuci. Fulgii de nea coborau lin pe covorul alb al pamantului, iar noi copii eram cuprinsi de spiritul Craciunului si nu mai simteam biciurile crivatului pe obrajii nostri.

Peste ani sentimentul serii de Craciun s-a mai estompat acoperit fiind de grijile vietii, dar el nu a murit, sta in stare latenta. Acum, cand peste aproximativ o luna Craciunul va bate la usa, inima incepe sa imi tresalte in ritm de clopotei si sufletul incepe sa se joace zglobiu in asteptarea zilelor binecuvantate. Si pentru ca in mai putin de 3 zile intram in luna cadourilor, trebuie sa ma gandesc din timp la un cadou perfect pentru familia mea. Cadoul de anul acesta vreau sa fie altfel, incarcat de dragoste, vreau sa fie un cadou in care sa imi pun intregul suflet. Craciunul de anul acesta va fi in spirit ASUS – de Craciun cei de la ASUS vor cauta sa aduca bucuria in acordul colindelor, celor care vor apela la serviciile lor.

Si oare ce cadou poate fi mai potirivt in seara de Craciun, decat super laptop-ul Zenbook, pornit de la filosofia zen – traieste intens clipa prezenta. Imi si vin in minte momentele din seara de Craciun, cand cuprinse de febra despachetarii cadourilor, fetele mele nu vor avea stare sa deschida cadoul de la mine. Pe fundal Stefan Hrusca va canta Leru-i ler, iar in miros de brad cadoul meu ASUS va fi desfacut cu emotii sporite. In acea noapte feerica de Craciun, chipurile lor vor fi invaluite de o bucurie imensa, mainile lor vor fi mangaiate de tastatura fina a laptop-ului, iar auzul nostru va fi tinut in puf de colindele puse din timp de mine.

Colindatorii vor face rand la usa sa ne colinde, doar pentru a admira pret de cateva minute Zenbook-ul. In casa noastra Zenbook-ul ne va ajuta sa traim intens clipa prezenta, iar amintirea de peste ani va fi vesnic vie. Glasul copiilor colindatori, frumusetea peisajelor Craciunului 2011, Mos Craciunii cantand la saxofon, cadourile cu miros de iarna, vor ramane toate in arhiva Zenbook-ului si peste ani, cand fiica noastra va fi ajunsa la varsta maturitatii, ii vom arata ce inseamna un Craciun perfect. Pentru ca laptop-ul Zenbook nu ar putea sa se incadreze mai bine decat in sacul de cadouri al lui Mos Craciun. Cu el in sac pana si Mosul ar fi patruns de starea Zen.

Daca nu as fi constrans de bani sacul meu de cadouri ar cuprinde si laptop-ul Asus Lamborghini si tableta ASUS Transformer si laptop-ul Zenbook. Dar pentru ca Mos Craciun m-a obligat sa aleg si pentru ca stiu cat de mult isi doresc fetele mele un laptop pe care sa poata asculta cantece cu Oac oac si cu Grivei, am ales cu inima deschisa laptop-ul Zenbook. Pentru ca anul acesta vom fi cuprinsi de Spiritul Craciunului ASUS.

Deja parca o aud pe fica-mea murmurand colindul copilariei fiecaruia dintre noi: “Mos ASUS cu plete dalbe/A sosit de prin nameti/ Sa aduca laptop-uri multe/ La fetite si baieti/Mos Asus, Mos Asus/ Din batrani se povesteste/Ca-n toti anii negresit/ Mos Asus la geam soseste/Cu un laptop prea iubit/Mos Asus, Mos Asus/ Mos Asuse, Mos Asuse/Incotro vrei sa apuci/ Cu ale tale plete dalbe/De la noi nu te mai duci.”

Aceasta postare este pentru etapa a 28 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.