XXV – O lume plina de culoare

Viata fara culoare ar fi ca bucatele fara sare. Cum ar arata o zi obisnuita, cand ochii nostri nu ar distinge decat o realitate alb-negru? Nu ne-am mai putea bucura de coloritul penelor de paun, de splendoarea peisajelor de toamna, cu frunzele aurii cazand agale pe covorul gros, nu ne-am mai putea bucura de frumusetea florilor inflorite vara, de curcubeul aparut dupa o ploie rapida de vara. Chipurile oamenilor ar arata toate la fel in alb si negru. Viata ar fi mai anosta, ar fi mai lipsita de culoare.

Realitatea insa ne da multe motive de bucurie – intreaga lume e plina de culoare, de dimineata si pana seara, ochii nostri se bucura de spectacolul culorilor – viata noastra e ghidata de culoare. Stim ca rosul e culoarea pentru stop, stim ca verdele ne permite trecerea, stim ca atunci cand se vede o paleta coloristica diversa este un camp de flori. Dar oare cum ar fi viata noastra fara acest spectacol al culorilor?

Spre norocul nostru, cei de la Asus au lansat monitoarele profesionale  P-IPS Pro Art, care ne arata lumea la scara reala si in culorile ei originale. Prin intermediul acestor monitoare facem incursiuni in cele mai indepartate colturi ale lumii, fascinati de conectivitatea ridicata. Super monitoarele Asus ne prezinta turnul Eiffel la scala lui reala, datorita scalei reale Quick Fit, Africa nu mai prezinta nici o enigma pentru noi, datorita ajustarii personalizate de culori. Ca si eroul copilariei mele Superman, monitoarele profesionale Asus pot face mai multe lucruri deodata la fel de bine – pot sa vad mai multe imagini in acelasi timp, datorita functiei multitasking Picture in Picture.

Pana si detaliile coloritului de pe penajul multicolor al paunului sunt redate in cel mai pur mod, datorita faptului ca modelele PA246Q si PA236Q acopera 98% din spectrul Adobe RGB, redandu-ne peste 1.07 miliarde de culori. In fata noastra se da zilnic un spectacol de culoare si de peisaje mirifice, chiar daca vorbim de zone din indepartata Asia, sau de zone din exotica Arabie.

Iustina, fiica noastra esta gata, gata sa patrunda in lumea colorata din fata noastra, mai ales ca ochii copiilor sunt atrasi de multitudinea de culori. Nu de multe ori m-am surprins mirosind florile de pe monitor si asta datorita fidelitatii ridicate a culorilor afisate. Simona care statea in partea opusa din camera a avut aceeasi senzatie de contopire cu lanul de flori si asta pentru ca PA246Q si PA236Q adobta unghiuri de vizibilitate de 178 grade, ceea ce elimina diferentele de culoare indiferent de unde il privesti.

Fie ca e zi, fie ca e noapte super monitoarele ASUS ne dau zilnic un spectacol de culoare fie ca ne uitam din pozitia orizontala, fie ca ne uitam din pozitia verticala. Uneori uitam ca de fapt privim documente financiare portret si cu zambetul pe buze aprobam planuri financiare, convinsi ca am vazut corect toate cifrele din ele. Cu supermonitoarele Asus e o placere sa verifici documente, sa printezi grafice si nu in cele din urma sa urmaresti un film de actiune – totul se intampla la culori si in dimensiuni reale. La filmele de actiune ai tendinta sa pui mana pe arma si sa sai in apararea celor amenintati.

Cu noile monitoare Asus nu mai ai indoaila ca ceea ce vezi pe ecran nu va iesi si pe foile date la imprimanta. Noi chiar folosim peisaje de pe net pentru a le scoate la imprimanta si a le inrama – la cat de reala par e si pacat sa nu profitam de propriul nostru pictor PA246Q pentru a ne utila casa cu tablouri frumoase. Si cum tinem enorm la copilul nostru purtam mereu la noi fotografia ei scoasa la imprimanta – avem senzatia ca ne zambeste in fata noastra si nu ca ne uitam la o fotografie.

Viata e plina de culoare si asa si trebuie sa ramana. Intr-o perioada in care toate ne sunt prezentate in alb si negru, cei de la ASUS ne ofera o sursa inepuizabila de culoare prin supermonitoarele oferite. Nu trebuie sa orbecaim intr-o lume lipsita de culoare, pentru ca luminita de la capatul tunelului ne este data de ASUS – iar realitatea prezentata de monitoarele ASUS este mult mai viu colorata si mai plina de viata decat cea in care ne ducem traiul. Felicitari ASUS pentru pata de culoare pe care ne-o dati, iar lucrul acesta il faceti cu profesionalism. Fie ca e vorba de un director de companie, sau de un simplu utilizator casnic, fiecare se poate bucura de spectacolul de culori, pentru ca Supermonitoarele ASUS – dau culoare vietii tale!

Aceasta postare este pentru etapa a 25 a a concursului Superblog 2011!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.