XXIV – Autonom reda zambetul celor necajiti

Cand am inceput eu datul cu parerea pe blogg, acum 2 ani, vorbeam mai mult la pereti. Putini erau cei care intrau sa imi vada ineptiile, dar lucrurile s-au schimbat in intreaga bloggosfera. Acum se vorbeste de retele de blogeri, de evenimente create special de si pentru bloggeri, de campanii sociale initiate de bloggeri pentru cei mai putini norocosi decat noi. Incet, incet blogging-ul a ajuns a 5 a putere in stat. Iar lucrul acesta a fost repede observat de catre firmele cu nevoi de promovare si nu numai.

Autonom a inteles ce inseamna nevoia de mobilitate a bloggerilor romani, bloggeri ce cauta sa descopere mereu lumea si sa o descrie in stil 2.0. Tocmai au sprijinit doua proiecte laudabile pentru sibieni si clujeni. No jos palaria pentru initiativa si la mai multe de asemenea gen. Dar un gand imi rasare acum si lansez o invitatie catre cei de la Autonom pe care ii rog sa se implice intr-un proiect de inima si pentru inima. Tara noastra este frumoasa, cu foarte multe locuri de vizitat incarcate de istorie si de legende, dar Romania inseamna si oameni sarmani, copii parasiti si batrani bolnavi ce au nevoie de ajutor.

Craciunul sta sa vina si acum e momentul sa ne implicam in proiecte menite sa aduca zambetul pe chipul oamenilor uitati de lume. Nu ar fi frumos ca intreaga comunitate de bloggeri din toata tara sa se implice intr-un proiect grandios de ajutorare a oamenilor sarmani? Prin reteaua nationala pe care Autonom o detine putem sa facem fericiti oamenii din toate judetele tarii. Pentru noi o zi fara internet este o tragedie, dar pentru unii oameni o vizita facuta de noi bloggerii le poate insenina putina viata ramasa. Nu e greu sa ne unim in echipe de 10-20 de bloggeri din fiecare oras al tarii si sa pornim, impreuna cu Autonom in cautarea persoanelor izolate de lume, a centrelor de plasament ce au nevoie de ajutor – din putinul nostru putem sa le oferim un zambet copiilor fara mama si tata; putem porni in cautarea batranilor fara sprijin si sa le oferim umarul nostru pentru as odihni capul ingreunat de povara anilor.

Pentru noi bloggeri o astfel de campanie ar fi geu de pus in practica, pentru ca mobilitatea noastra este limitata de lipsa mai multor mijloace mobile. Dar intr-o astfel de campanie Autonom ar fi motorul care ar face intreaga masinarie sa mearga. Romania poate fi cunoscuta in mediul online nu numai prin frumoasele peisaje, ea poate fi cunoscuta si prin campaniile sociale puse in practica de bloggeri. Pentru ca de ce sa nu recunoastem mediul online in general si bloggerii in special au ajuns o forta, o forta ce poate sa te urce in memoria cititorilor lor, dar si in istoria societatii.

O astfel de campanie poate fi derulata pe termen lung. Cum se poate face asta? De exemplu in luna decembrie campania de oferire a unui sprijin poate fi desfasurata concomitent in 5 orase, in luna ianuarie in alte 5, astfel incat sa fie acoperite toate cele 39 de judete ale tarii pana la finalul unui an. Astfel Autonom isi poate concentra sprijinul punctual pe 5 locatii intr-o luna si astfel activitatea lor nu ar fi data peste cap. Promovarea punctuala pe fiecare oras in care se desfasoara campania, ar fi data pe de o parte de bloggerii implicati in eveniment si nu numai, iar pe de alta parte de media clasica.

Ce bucurie poate fi mai mare decat un raset cristalin de copil la vederea micilor cadouri aduse de masinile Autonom, ce incarcare pozitiva poate fi mai mare decat zambetul aparut pe fata trista a unei mame prinsa de grijile de zi cu zi, la vederea neasteptata a unor oameni care au venit sa o ajute? Ce multumire sufleteasca poate fi mai mare decat un “Multumesc copile” venit din partea unui batran trecut prin viata la auzirea unei vorbe bune? Din pacate nu toti oamenii din Romania se pot bucura de autonomie, dar impreuna cu Autonom putem aduce bucuria  in sufletele oamenilor.

Astfel noi bloggerii am avea sansa sa scriem despre locurile ascunse ale Romaniei, locuri ce poate nu sunt cunoscute de multi dintre romani, am avea sansa sa oferim un sprijin mic aducator de bucurie si mai mult decat atat am putea rezolva unele cazuri prin promovarea lor la nivel national in blogosfera. Si toate astea nu ar fi posibile fara ajutorul Autonom.  Iar toti bloggerii inscrisi in acest poriect social ar oferi gazduire pe toata durata proiectului a bannerelor Autonom. Traficul a peste 750 de bloggeri la nivel national ar asigura celor de la Autonom o rata de vizualizare imensa. Dar pe langa toate beneficiile materiale cei de la Autonom ar avea multumirea sufleteasca ca prin ei s-a reusit implementarea unui proiect national de oferire de sprijin concret oamenilor mai putini favorizati.

Un raset cristalin de copil, un zambet tacut al unui batran, o imbratisare calda a unui sarman sunt lucruri pe care nu le poti uita curand. Iar implicarea intr-un astfel de proiect iti va aduce cu siguranta sentimentul lucrului binefacut si al respectului fata de viata.

Sloganul de astazi este Autonom – un zambet te imbratiseaza cald!

Aceasta postare este pentru etapa a 24 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.