Ai facut ceva bun azi?

Noi, oamenii suntem predispusi greselilor, pentru unii dintre noi viata insasi este o insiruire de greseli. De la decizia pe care o luam in ceea ce priveste dezvoltarea noastra profesionala si pana la optiunile pe care le avem in fiecare zi tot timpul facem greseli. Si cea mai mare greseala consta in faptul ca privim cu ochi foarte critici pe ceilalti, iar daca au mai si gresit fata de noi deja avem subiecte de discutie pentru saptamani intregi.

Asta e optica oamenilor slabi, pentru ca daca vrei sa reprezinti ceva in societate si daca vrei sa nu iti traiesti viata degeaba trebuie sa faci in fiecare zi un lucru bun. Pentru ca astea raman. De ce atunci cand vedem un om cazut pe strada nu am putea sa ne oprim 2-3 minute si sa vedem daca nu putem sa il ajutam? Nu putem ca atunci cand vedem o persoana care are nevoie de ajutor pe un pat de spital sa ne oferim ajutorul? Si chiar daca acum pare demodat putem sa ne aducem aportul la viitorul copiilor nostri prin plantarea de copaci.

Astazi am stat si m-am gandit ce fapta buna am facut eu astazi si sincer nu pot sa gasesc un raspuns. Pentru ca nu am facut nici o fapta buna. Am realizat ca am o parerea prea buna despre mine si ca de fapt nu pot sa ma diferentiez fata de marea majoritate. Cu totii aveam senzatia ca noi suntem perfecti si ca suntem cei mai buni oameni de pe fata pamantului, dar daca suntem luati la puricat nu suntem altceva decat un alt altul. Pentru ca nu iesim cu nimic bun in evidenta.

Fiecare din noi avem optiunea sa facem sau nu fapte bune. Multumirea noastra sufleteasca depinde de modul in care ne organizam viata si daca ne hotaram sa ajutam. De exemplu atunci cand trecem pe langa un copil amarat putem sa ne oprim si sa ii luam o ciocolata si sa il intrebam cate ceva despre viata lui. Uneori vom fi surprinsi sa aflam ca acel copil are o gandire mult mai matura decat noi.

Faptele bune pe care noi le facem astazi sau maine se reintorc – si asta pentru ca viata este o imensa roata care se invarte si nu ai de unde sa stii cand se intoarce norocul. O viata fara fapte bune e ca sarea fara mancare – nu vei simti cu adevarat ca traiesti.

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie – daca tu, cel care citesti aceste randuri ai fi pus in situatia sa stai cu mana intinsa ce ai face? Daca ai fi disperat dupa o mana intinsa de care sa te sprijini in clipele tale grele nu ai prinde-o cu putere ca pe ultima ta salvare? Gandeste-te ca orice mana pe care o intinzi spre oferirea de ajutor poate salva o viata sau un destin. Si nu e putin lucru sa te lauzi ca ai salvat un om sau ca ai schimbat un destin.

Fa fapte bune si vei deveni tu insuti mai bun si vei ramane surprins ca oamenii vor incepe sa te iubeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.