Bărbați vs femei

Bărbați vs femei a fost, este și va fi o comparație ce va aduce mari bătăi de cap.Depinde de perspectiva din care este privită. Într-un fel va fi privită de bărbat, altfel de femeie. Și nu pentru că nu s-ar dori ajungerea la un numitor comun de coabitare. Ci din punct de vedere al complexității unei astfel de comparații. De-a lungul timpului s-a iscat un război fals între femei și bărbați. Fie că este vorba despre feminism, fie că este vorba despre misoginism, ambele au creat tabere false. Că vrem, că nu vrem, bărbatul și femeia au fost creați pentru a coabita și nu pentru a fi într-un război continuu.

Bărbați vs femei

 

Sursă foto: iqool.ro

Ceea ce poate că nu a fost scos în evidență suficient de mult, este faptul că nevoile sunt comune. Poate unele dintre nevoi sunt mai accentuate la femei, decât la bărbați. Și invers. Structura fiecăruia dintre noi este diferită, dar baza este aceeași. Da, bărbații vor face glume pe seama femeilor, când vine vorba despre condus. Așa cum și femeile vor băga bărbații în aceeași oală a dorințelor sexuale. Generalizări sunt făcute de fiecare dintre noi. Indiferent de ceea ce suntem. Avem aceleași neliniști, avem aceleași sentimente – poate ceea ce diferă este concentrația pe care o punem în ele.

Că suntem bărbați, că suntem femei, cu toții avem nevoie de afecțiune. Da, masculinitatea din noi, bărbații, nu ne lasă să recunoaștem că avem nevoie de afecțiunea voastră. Dar, ne simțim atât de bine în brațele voastre. La fel cum și voi simțiți liniștea când vă cuprindem în brațele noastre vânjoase. Și noi, și voi avem nevoie de atenție. Nu mă credeți? Uitați-vă în relațiile voastre și veți observa ce se întâmplă când nu sunteți atenți la partenerul/partenera voastră. Fiecare dintre noi, că suntem bărbați sau că suntem femei avem nevoie de atenție. Cine nu o recunoaște, vrea să pară altfel decât este. Și cel mai dur bărbat are nevoie de atenție, cum și cea mai feministă doamnă are nevoie de a fi în atenția bărbatului iubit.

Cu toții avem nevoie de confirmare, a noastră ca persoană, dar și a realizărilor noastre. Cred că știm cu toții sentimentul acela de tristețe, atunci când cel de lângă noi nu apreciază ceea ce facem. Atât la nivel profesional, cât și la nivel personal. De asemenea, oamenii au nevoie de control. Fie că discutăm despre a controla, fie că discutăm despre a fi controlat, asta arată că ne pasă. Bineînțeles totul cu măsură – pentru că prea mult control din partea oricărei părți strică și saturează. Pentru că fiecare dintre noi are și nevoia de libertate. Libertate care nu înseamnă o relație deschisă. Ci mai degrabă că vrem să avem propriile noastre decizii care se pot intersecta cu cele ale partenerului/partenerei.

Să nu îmi spuneți că dacă sunteți femeie nu aveți aceeași nevoie de relaxare ca și noi. Da, poate că uneori lucrurile nu sunt așa cum vi le doriți din acest punct de vedere. Pentru că după ce vă întoarceți de la serviciu, o luați de la capăt acasă. Dar, dacă aveți lângă voi un partener care vă înțelege, vă va ajuta ca mai apoi să vă relaxați împreună. Fiecare dintre noi avem nevoie de a ne menține relația cu familia. Pentru fiecare dintre noi mama va rămâne mama și tatăl va fi tată. Tocmai de aceea apartenența la familie nu se oprește în momentul în care ne-am maturizat. În cele mai multe situații ne menținem dorința de a avea legături cu propriile rude.

Nu-i așa că vă place să decideți singuri/singure ce doriți să faceți, ce serviciu doriți să aveți? Bineînțeles consultarea cu cel de lângă tine este binevenită. Dar, decizia finală ne place să o luăm singuri. Indiferent de cât de diferiți din punct de vedere al sexelor cu care ne naștem, avem aceleași nevoi. Fie că vrem să recunoaștem, fie că nu, lucrurile sunt simple, atunci când discutăm despre nevoile fiecăruia dintre noi. Ceea ce nu înțelegem este faptul că singuri ne complicăm percepția față de celălalt.

Din punct de vedere al diferențelor, ceea ce ne diferențiază nu este sexul, ci educația, traumele, trecutul. Dar și modul în care vedem viitorul. Tocmai de aceea, înainte de a pune etichete, fie că suntem bărbați, fie că sunteți femei, haideți să cunoaștem omul din față noastră. Cu tot ceea ce înseamnă el. Așa nu vom mai considera că suntem diferiți unii de alții doar pentru că ne-am născut băieți sau fete. Avem aceleași nevoi – doar un pic sau mai mult nuanțate.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.